Obitelj i prijatelji na vječni počinak ispratili Juru Gotovca: "Ne vjerujem da se otac ubio"

JURE GOTOVAC, nekadašnji viceguverner Narodne banke Hrvatske i otac Ante i Ivana Gotovca, danas je pokopan na groblju u Varaždinu.

Jure Gotovac je prošloga petka pronađen mrtav u šumi na Medvednici, a pretpostavlja se kako je počinio samoubojstvo. Njega je, kako visi s drveta, ugledala starija gospođa te odmah pozvala policiju. Nestanak Jure Gotovca je prijavila njegova supruga Imelda Erceg Gotovac još prošlog ponedjeljka.

Majka Ante i Ivana Gotovca na sprovod nije došla

Na pogrebu na gradskom groblju u Varaždinu danas su se od njega oprostili sinovi Ante i Ivan te supruga Imeralda u društvu 30-ak članova obitelji. Prva supruga i majka Ivana i Ante, Jadranka Gotovac, na sprovod nije niti došla. Ivan i njegova majka Imelda novinarima su poručili da ih ne žele vidjeti, a Ante je samo kratko rekao kako je njegov otac preminuo u čudnim okolnostima i da ne vjeruje da se ubio.

Sin Ivan je bivši potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju te optuženik u aferi "Mali maestro". Kontroverzni poduzetnik Ante Gotovac je javnosti poznat kao bivši suprug Simone Šajn.

Jure bio optužen za prevaru u gospodarskom poslovanju

Jure Gotovac je na splitskom Općinskom sudu bio optužen za prevaru u gospodarskom poslovanju. Kao osnivač i član Uprave trgovačkog društva Cibona Trucks još 2005. godine zadržao je milijun kuna, koje mu je na račun firme uplatio Petar Bojić, direktor solinskog Ciana, i to za cisternu Man Kroll. Isporuka je trebala biti u roku od 15 dana, no Cian nikada nije dobio naručenu cisternu, a Gotovac novac nije želio vratiti. Slučaj je stoga završio na sudu.

Optužnica je bila podignuta u ožujku 2009. godine, a na sudu se Gotovac nikada nije pojavio, jer se ispričavao zdravstvenim tegobama. Gotovac se žalio da mu je cijeli postupak namješten te da je žrtva političkog progona.

Pročitajte više