Obitelj mladića koji je umro na Bilicama: Obdukcija je napravljena bez našeg znanja

Ilustracija: Miranda Cikotic/PIXSELL

OBITELJ 33-godišnjaka koji je sinoć preminuo u splitskom zatvoru, šokirana je tom viješću. Njihov odvjetnik Marijo Vuković je za Dalmatinski portal rekao da su osobito šokirani time što je obdukcija napravljena odmah jutros po nalogu DORH-a i to prije nego što su oni za to saznali. 

Vuković kaže da obdukcija nije sporna, ali da je obitelj mogla tražiti da na obdukciji bude i neovisni patolog. Istragu vodi DORH, a Vuković kaže da će inzistirati na tome da se rasvijetle okolnosti smrti. Potom će predložiti i prikupljanje snimki videonadzora iz zatvora na Bilicama. 

Obitelj kaže da je bio zdrav

Preminuli je u zatvoru završio zbog prevare i prisile prema policajcima. Obitelj tvrdi da nije imao zdravstvenih problema i da je nedavno prebolio koronu. Dalmatinski portal piše da bi takvi zatvorenici trebali biti pod pojačanim nadzorom zatvorskih čuvara.

Zatvorenik je prije par dana izašao iz izolacije te ga je odvjetnik danas mislio posjetiti u zatvoru. No, Vukoviću su javili da je njegov klijent umro. Da se raspita oko obdukcije, nazvao je patologiju te mu je rečeno da je obdukcija već obavljena.

Još se ne zna uzrok smrti 33-godišnjaka. 

Pročitajte više