Dragana Haines, udovica brutalno ubijenog hrvatskog zeta, šokirana "šalom" slavnog pjevača

Foto: Youtube/N1

NAKON što je Rod Stewart objavio snimku na kojoj simulira obezglavljivanje svog prijatelja koji kleči na pijesku, javnost je ostala zgrožena. Naime, video uznemirujuće podsjeća na stravične zločine koje izvode pripadnici Islamske države.

>> VIDEO Slavni pjevač groznom šalom razbjesnio javnost, imitirao je ISIS-ov način odrubljivanja glave

Iako se slavni pjevač ogradio od objavljivanja ovog videa i zamolio za oprost i razumijevanje, čini se kako se neće lako zaboraviti nevjerojatna glupost koju je napravio.

Naime, Bethany Haines, kći sisačkog zeta Davida Hainesa, kojemu su džihadisti odrubili glavu, oštro je kritizirala Stewartov video uradak.

Nije smiješno

"Upravo to se dogodilo mom ocu i nije stvar s kojom bi se trebalo zafrkavati. Sramotno je da slavna ličnost, koju smatraju uzorom, napravi ovako nešto. Postoje stvari koje su smiješne, ali ovo nije jedna od njih.", rekla je za MailOnline.

"Prije sam poštovala Roda Stewarta, a sad ne bi slušala njegovu glazbu ni da mi plate.", rekla je kći ubijenog Hainesa.

"Umjesto da se troši vrijeme na ismijavanje ljudima, trebao bi pomagati onima koji su pogođeni ratom u Siriji, kao i svim žrtvama džihadista.", izjavila je Bethany Haines.

Gnjusan način izrugivanja

Dragana Prodanović Haines, udovica pokojnog Hainesa, za Index je komentirala sramotnu Stewartovu snimku.

"Teško je to uopće komentirati. Čovjek od 72 godine se izruguje obiteljima svih koji su ubijeni na tako gnjusan način. I to ne običan mali čovjek već osoba s titulom viteza Ujedinjenog Kraljevstva koji bi trebao biti uzor. Što se mene tiče, titulu mu treba oduzeti.", rekla nam je.

Džihadistički krvnik


Odgovoran za ovaj zločin je džihadistički krvnik Jihadi John, koji je smaknuo desetke ljudi uključujući Hainesa i njegovog 47-godišnjeg kolegu Alana Henninga 2014. godine. Jihadi John poginuo je u studenom 2015. u napadu drona, a do tada je bio jedan od najtraženijih zločinaca na svijetu.

Pročitajte više