Obitelj s bebom kod Karlovca napao suzavcem, lovio sjekirom i prijetio klanjem

Screenshot: Google Maps

OSAMNAESTOG srpnja ove godine 58-godišnji Zagrepčanin na odmorištu Draganić na autocesti A1 napao je obitelj.

Prema optužnici koju je protiv njega podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu “pukao” je točno u 18.30 na odmorištu na autocesti u Draganiću, piše Kaportal.

Tada je, navodi se u optužnici nogom opalio po vratima vozila marke VW Golf koje je slučajno naišlo, zatim je uzeo sjekiru i krenuo prema vlasniku vozila prijeteći mu da ća ga ubiti, zaklati i zapaliti, a zatim je suzavcem zašpricao po očima tog čovjeka, njegovu suprugu i bebu koju je ona držala u naručju. Tužiteljstvo ga zato tereti za kaznena djela oštećenja tuđe stvari i prijetnje, tražeći uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od 10 mjeseci s rokom kušnje od tri godine.

Tvrdi da mu je psovao "majku klošarsku"

U svojoj obrani pred državnim odvjetnikom okrivljenik je iskazao da se kritičnog dana vraćao iz mjesta na kojem se nalazi groblje gdje su pokopani njegovi roditelji, s obzirom da je bila godišnjica smrti njegovog oca. Vraćao se prema Zagrebu, te je stao na odmorištu u Draganiću, a s njim je bila i njegova supruga. Navodi da ga je, kada je izlazio iz restorana prema svojem vozilu skoro udarilo jedno vozilo koje je tuda naišlo, a on, kako je bolestan, nije mogao brzo hodati, a kada je vozač došao tik uz njega rekao mu je, kaže, kroz otvoreni prozor:” Nije ti tu zebra, j… ti majku klošarsku”.

Tada je on vidio, navodi, da se u tom vozilu nalaze još i žena i malo dijete, nakon čega se okrenuo i otišao do svog vozila, otvorio prtljažnik kako bi tom čovjeku pokazao što sve ima u njemu, a tu se među ostalima nalazila i sjekira, govoreći mu da upravo dolazi s groblja zbog čega ga je psovanje njegove majke jako pogodilo. Uto je i supruga od te osobe izašla iz auta s djetetom u rukama, a muškarac je od nekud izvadio sprej i pošpricao ga po očima.

On je odmah otišao po svoj suzavac pa je, kaže, pokušao i on njega pošpricati, ali nije uspio jer ništa nije vidio, a u međuvremenu mu je i supruga donijela vodu da ispere oči. Osim toga, naveo je da ga je oštećenik stalno provocirao i psovao, a on je, kada se malo sabrao sjeo u auto i otišao.

Napadnuti muškarac kaže da se kobnoga dana sa svojom izvanbračnom suprugom i malom bebom vraćao s mora, a kako je supruga morala nahraniti dijete odlučio je stati i malo se odmoriti na odmorištu u Draganiću. U trenutku, kada je ulazio u odmorište, odjednom se ispred njega stvorio nepoznati muškarac, stajao je na kolniku ispred njegovog vozila, sjeća se da je raširio ruke i počeo prema njemu vikati da “jesi li ti normalan, “što ti vrijede tvoji mišići”, “vidi koliki sam ja” i slično. Misli da je smatrao kako će ga on pregaziti. U jednom trenutku taj muškarac je, vrijeđajući ga i dalje, lupio nogom po njegovima vratima od vozila.

“Svi se gušili”

"Bio sam u šoku, odmah sam parkirao svoje vozilo i izašao van. Vidio sam da muškarac ide prema svom vozilu i iz prtljažnika je izvadio sjekiru i s njom u rukama krenuo prema meni vičući da će me zaklati, ubiti i slično. U tim trenucima i moja supruga je s djetetom izašla van, pokušao sam ih zaštiti i iz svog vozila izvadio sam jedan mali sprej “suzavac” i s njime uspio okrivljenika pošpricati po licu. Međutim, kako je taj sprej već bio star i bilo ga je vrlo malo, okrivljenik se samo obrisao po licu i nakon toga iz svog vozila izvadio metalnu polugu kojom je ponovno krenuo prema meni, ali se valjda dosjetio da i on ima suzavac u vozilu, uzeo ga je, vratio se natrag do mene i moje supruge i sina i sve troje nas obilato pošpricao sprejem po licu i tijelu. Svi smo se počeli gušiti, te smo nakon toga uspjeli pobjeći", ispričao je istražiteljima napadnuti muškarac.

Okrivljenik je, dodaje, otišao do svojeg vozila i udaljio se s mjesta događaja. Nakon nekog vremena došla je policija i hitna pomoć i naknadno im je pružena i liječnička pomoć. Okrivljenik se prijetnjama obraćao i njegovoj supruzi, iako se ne može točno sjetiti svih riječi. Također, napominje kako je primijetio da je u jednom trenutku ženska osoba koja je bila s okrivljenikom mobitelom slikala njegovo vozilo i registarsku oznaku i sjeća se da mu je okrivljenik rekao da će ih pronaći gdje god bili, da će ih ubiti, da ima veza po svuda i slično.

"Iz izvješća o pregledu videonadzora proizlazi da se videonadzorom na odmorištu Draganić u kritično vrijeme uočava komešanje više osoba i utrčavanje mlađe ženske osobe s djetetom u restoran Marche, a nedugo zatim i muške osobe koja pokriva lice majicom", navode tužitelji.

Pročitajte više