Manijak u Vinkovcima skidao gaćice curici od osam godina, a sad slobodno šeće gradom

OSMOGODIŠNJA djevojčica iz Slavonije prošlog je studenog bila žrtva pedofilije od strane bliskog obiteljskog prijatelja. Napad se dogodio na parkiralištu nedaleko od vinkovačke bolnice, gdje je dotični pedofil vozio majku i djevojčicu u posjet bolesnom djedu. Majka je ostavila djevojčicu u automobilu dok je ona obavljala posjet i nije ni slutila što se usred bijelog dana događa u autu.

"Prema svjedočanstvu moje kćeri, dotični gospodin na parkiralištu ju je dirao dolje, navodio nju da svojom rukom ona dira njega, skinuo joj hlačice i gaćice, uhvatio je za ruku, povukao je njenu ruku da ga dira. On je nju ucjenjivao s tim ako ne bude htjela da će ju tužiti mami, a ako bude htjela dirati, da će joj kupiti igračkicu", ispričala je reporterima RTL-ove Potrage njezina majka. Djevojčica je tog tjedna sve priznala majci nakon što se traumatično iskustvo ponovilo tri puta.
 
Pokazao joj je svoj spolni organ: "Još malo, još samo malo"
 
"Bili smo kod bake s kojom sam pila kavu. Pričale smo kako je prošao dan. Klinci su se igrali u dnevnom kad je u jednom trenutku malena dotrčala k nama i rekla da joj je dotični kućni prijatelj pokazao svoj spolni organ", nastavila je priču majka.
 
"Vikala je da ju ostavi na miru i da ju boli, a on je govorio 'još malo, još samo malo'. Mislila sam da ću umrijeti kad sam to saznala", rekla je baka zlostavljane djevojčice. Šok je bio golem jer se radilo o osobi koja je bila obiteljski prijatelj još od rođenja curice koju je zlostavljao.
 
"Uvijek je bio tu kad sam ga zvala. Ako je trebalo klince odvesti k baki, kod doktora ili jednostavno nešto pomoći, zvala sam njega. Pošto sam rastavljena, često sam trebala pomoć. Mislim da neke žene nemaju ni muževe kao što je on bio", kazala je majka.
 
Muškarac slobodno šeće gradom
 
Slučaj je odmah prijavila policiji i istraga je u tijeku, ali dotični muškarac slobodno šeće Vinkovcima jer je pušten iz istražnog zatvora isti dan kad je 8-godišnjakinja svjedočila na vukovarskom Županijskom sudu. Obitelj je zgrožena tom odlukom, a jedino što ih može utješiti je zabrana prilaza osumnjičenog djevojčici na manje od 15 metara.
 
Iz Općinskog državnog odvjetništva u Vukovaru rekli su da ne mogu odgovoriti na pitanje zašto je pušten jer su dužni čuvati tajnost podataka u ovom predmetu. Djevojčica odlazi k psihologu i u velikom je strahu da će napadača opet sresti u gradu.
 
"Dijete od osam godina ima osjećaj srama. A on od šezdeset i nešto godina nema osjećaj srama. Želim mu samo pola moje boli. Kažem, ne znam što ona osjeća, kako je njoj, ali pola moje boli", zaključila je očajna majka.

Pročitajte više