Objavljen crtež s likom ružnog otmičara Madeleine McCann

OBJAVLJEN je novi fotorobot otmičara malene Britanke Madeleine McCann za kojega troje ljudi tvrdi kako su ga vidjeli da promatra apartman iz kojeg je malena nestala prije više od dvije godine u Portugalu.

Taj crtež napravljen je na temelju izjava koje je to troje "svjedoka" izreklo portugalskoj policiji. Te crteže nikada nije potvrdila policija, a oni su napravljeni na temelju "znakova" koji su pronađeni u 30 tisuća stranica policijskih izvještaja koje su pregledali roditelji Kate i Gerry McCann, piše The Sun. Sumnjivac ima ružno, šiljasto lice i veliki nos.

U dokumentarcu će biti prikazan tijek događaja kobne večeri

Glasnogovornik obitelji McCann Clarence Mitchell rekao je jučer kako treba brzo krenuti u potragu za licem s crteža. "Svjedoci su o njemu govorili portugalskoj policiji no čini se kako oni nisu ništa napravili da ga nađu. Mislimo da je on ključni dio ove slagalice", rekao je Mitchell. Postojanje svjedoka i "ružnog" otmičara ključni je dio i dokumentarnog filma koji će danas prikazati na Channel 4.

U tom će dokumentarcu biti prikazana i rekonstrukcija događaja u noći kada je Madeleine oteta iz apartmana u Praia de Luzu. Podsjetimo, ona je iz tog apartmana u Portugala oteta 5. svibnja 2007. godine. Tada je Madeleine trebala proslaviti svoj četvrti rođendan. Bit će prikazan i trenutak kada je Jane Tanner koja je te kobne večeri bila na večeri s McCannima vidjela kako muškarac trči blizu njihovog stana s djevojčicom u naručju.

Troje svjedoka vidjelo sumnjivca

Prva svjedokinja je mlada majka koja je lice s potjernice vidjela 29. travnja 2007. godine i dan prije otmice malene Britanke. Druga svjedokinja je 12-godišnjakinja koja živi u Praia da Luzu te je sumnjivca vidjela 2. svibnja 2007. godina na autobusnoj stanici. Svjedok broj. 3 je "ružnog" otmičara vidio ili 2. ili 3. svibnja godine kada je Madeleine oteta. Obitelj McCann izrazila je sumnju u to da je portugalska policija ikada tražila ovog čovjeka.

I.Kri.
Foto: The Sun

Pročitajte više