Objavljen identitet otmičara koji je u Australiji oteo djevojčicu (4)

Foto: WA Police

OBJAVLJEN je identitet 36-godišnjeg muškarca koji je prošloga mjeseca oteo četverogodišnju Cleo Smith.

Terence Darrell Kelly pojavio se danas na sudu u gradu Carnarvonu te je optužen za otmicu djeteta mlađeg od 16 godina; nije zatražio jamčevinu. Prema izvješćima lokalnih medija, određen mu je pritvor do 6. prosinca.

Podsjetimo, Smith, koja je prije 18 dana nestala na zapadu Australije, pronađena je u srijedu živa i zdrava u zaključanoj kući. Nestala je iz šatora svoje obitelji u kampu u blizini grada Carnarvona 16. listopada.

Policija je provalila u kuću u Carnarvonu te tamo zatekla malu Cleo. 

"Jedan od policajaca primio ju je u naručje i upitao kako se zove. 'Zovem se Cleo', odgovorila je", kazao je zamjenik šefa policije države Zapadna Australija na lokalnoj televiziji.

 

Oportunistička otmica

Cleo je posljednji put viđena u šatoru svoje obitelji oko 1:30 po lokalnom vremenu 16. listopada u zabačenom kampu Blowholes Shacks u MacLeodu, oko 900 kilometara od Pertha, glavnog grada Zapadne Australije.

Australska je policija strahovala da je djevojčica oteta i ponudila je milijun australskih dolara (4.84 milijuna kuna) za bilo kakvu informaciju.

"Kako divan dan, vratili smo Cleo njenim roditeljima. Ovo je prekrasan dan za ovu djevojčicu i njezinu divnu obitelj", rekao je ravnatelj policije Zapadne Australije Chris Dawson na konferenciji za medije.

Tim od 140 ljudi radio je na slučaju, a policija je reagirala na više od 1000 dojava građana.

"Ona je fizički dobro. To je bilo evidentno od početka", kazao je inspektor iz odjela za ubojstva Cameron Blaine.

Otmičar pretučen u zatvoru?

Policija je objavila da je otmičar prevezen u bolnicu nakon što je ozlijeđen u pritvoru.

Ozljede koje je zadobio nisu opasne po život te je brzo prebačen natrag u pritvor. Policija vjeruje da je curicu oteo sam i da se sve dogodilo "spontano".

Susjedi muškarca su za BBC rekli da je bio "vrlo tih" i da se "držao za sebe". ABC News je izvijestio kako je jedan susjed primijetio da je Darrell nedavno kupovao pelene.

Daily Mail piše da ga je u pritvoru prebio drugi zatvorenik.

Majka zatvorenika koji ga je pretukao rekla je da je njezin sin pobjesnio kada je čuo da je oteo četverogodišnjakinju i da ga je "prebio na mrtvo ime".

Pročitajte više