VIDEO Objavljena snimka. Sin šefa policije s ekipom brutalno mlati mladića

SUDAC za mladež splitskog Županijskog suda odredio je na prijedlog Državnog odvjetništva istražni zatvor za četvoricu maloljetnika koji su osumnjičeni za premlaćivanje 22-godišnjaka prije dvije večeri ispred kluba Velvet na Poljudu u Splitu. Pritvor je određen kako ne bi ponovili djelo.

Policija je četvoricu maloljetnika te jednog 18-godišnjaka prijavila za nanošenje osobito teške tjelesne ozljede. Među njima je i 17-godišnji sin načelnika PU splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića, koji je zbog ovog slučaja jučer podnio ostavku. Stanje ozlijeđenog mladića je vrlo teško. Ima po život opasne ozljede glave. Nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja splitskog KBC-a. 

Sukob započeo unutar kluba

Sukob između dvije skupine započeo je unutar kluba. Navodno je sve zakuhao mladić koji je bio neugodan prema Marendićevoj kćeri. Došlo je do naguravanja koje se nastavilo i ispred kluba nakon što su izbačeni. Sukob je, prema nekim tvrdnjama, eskalirao nakon što je Marendićev sin dobio udarac u glavu. Navodno ga je glavom udario isti mladić s kojim se sukobio unutar kluba.

Nakon toga dolazi do teškog ozljeđivanja 22-godišnjaka, koji sukob nije započeo nego je bio u društvu koje se sukobilo s Marendićem, kojeg je netko iz Marendićeve družine udario nogom u glavu. 

Objavljen dio snimke

Slobodna Dalmacija objavila je dio snimke s nadzorne kamere obližnjeg objekta koja pokazuje zadnjih dvadesetak sekundi sukoba i nastanak teških ozljeda 22-godišnjaka. Na snimci se vidi što se događalo nakon što je skupina mladića izbačena iz kluba.

Upozoravamo da bi ova snimka nekome mogla biti uznemirujuća.

Jasno se vidi kako u 3:25 petorica mladića u tamnoj odjeći udaraju žrtvu dok jedan stoji sa strane i, čini se, pokušava sve zaustaviti. 

 

Video: Slobodna Dalmacija

Na početku snimke se vidi kako mladić u bijeloj majici, koji je u skupini i koji demonstrativno diže ruke, okreće leđa i odlazi u trenutku kad počinju udarci. Slobodna piše da nijedan od mladića na snimci nije onaj koji je izazvao problem, on je navodno bio u crvenoj majici te se nakon eskalacije sukoba vratio u klub, dok je 22-godišnjak ostao usamljen, odnosno okružen petoricom.

Udaraju ga šakama po tijelu i glavi, a onda dobiva fatalan udarac nogom u glavu

Udaranje 22-godišnjaka traje desetak sekundi, uglavnom šakama po glavi dok se žrtva pokušava braniti. U jednom trenutku se uspijeva istrgnuti iz skupine, odmiče se nekoliko koraka, ali potom dobiva udarac nogom u tijelo i uzvraća istom mjerom. Isti ga napadač još jednom pokušava udariti nogom u tijelo, on blokira udarac, ali tada sa strane prilazi drugi napadač i pogađa ga nogom u glavu. 

Od siline udarca 22-godišnjak pada na rub stepenica i glavom udara u pod te ostaje nepomično ležati. U prolazu dobiva još jedan udarac, a mladić s kapuljačom koji je cijelo vrijeme, čini se, pokušavao smiriti situaciju prilazi mu i gleda u kakvom je stanju, dok istovremeno odguruje jednog od napadača. Tada sa strane prilazi još mladića te se snimka tu prekida. 

Pročitajte više