Objavljene stravične poruke djece poginule u požaru u Rusiji: "Tetice, reci cijeloj obitelji da ih volim"

Foto: Hina/Epa
 
RUSKI mediji objavili su fotografije i stravične poruke žrtava požara u šoping centru u Kemerovu, u kojem je poginulo najmanje 64 ljudi, a većina žrtava su djeca.
 
Službenici su potvrdili da je u ogromnom požaru koji je progutao šoping centar u Kemerovu poginulo najmanje 64 ljudi. Strahuje se da su još deseci djece koji se vode kao nestali poginuli u požaru koji je buknuo u nedjelju i zahvatio oko 1600 metara kvadratnih površine.
 
Požar je doveden pod kontrolu nakon više od 17 sati borbe vatrogasaca i pokrenuta je istraga uzroka. Ruske vlasti objavile su da su uhićene četiri osobe, a tragaju za vlasnikom šoping centra.
 
 
Obitelji i prijatelji žrtava objavili su njihove fotografije na društvenim mrežama te mole za informacije o nestalima. Vatra je prema prvim informacijama buknula u kino dvorani na gornjem katu zgrade u kojoj su se nalazile većinom obitelji s djecom.
 
"Reci mami da sam ju voljela..."
 
Sergej Moskalenko (11) završio je u komi nakon što je iskočio kroz prozor iz goruće zgrade, a jutros je potvrđeno da su njegovi roditelji poginuli u požaru.
 
Maria Moroz (13), koja se nalazila u kinu za vrijeme požara, poslala je rođaku poruku: "U vatri smo. Izgleda da je ovo zbogom od mene". Strahuje se da je i Maria poginula.
 
Među djecom koja se vode kao nestala je i razred od 8 djevojčica u dobi od 11 i 12 godina. Jedna od djevojčica, Viktoria Počankina, uputila je poziv svojoj teti usred požara:
 
"Vrata su blokirana. Ne mogu izaći, ne mogu disati. Tetice, reci cijeloj obitelji da ih volim. Reci mami da sam ju voljela...".
 
"Nije bilo alarma, zaštitara, ni osoblja"
 
Anna Zarečneva također se nalazila u kino dvorani na gornjem katu kada je buknuo požar. Gledala je film sa suprugom i sinom, kada je u dvoranu utrčao muškarac koji je vikao zbog požara:
 
"Nismo čuli alarm, čak nisu ni upalili svjetla. Tek sada shvaćam da nam je to mogao biti zadnji film u životu".
 
Zarečneva je također izjavila da je njen suprug ostao na katu i pomogao u organizaciji evakuacije, jer "nigdje nije bilo zaštitara ni osoblja trgovačkog centra".
 

 

Pročitajte više