Objavljeno kako je došlo do velikog požara na Čiovu. Jedan Albanac pušten

Screenshot: TikTok

POLICIJA je nakon provedenog očevida ustvrdila kako je došlo do velikog požara na Čiovu u kojem je izgorjelo preko 450 hektara šume. Policija je uhitila dva radnika iz Albanije zbog sumnje u izazivanje požara. Nakon provedenog očevida, jedan od radnika je pušten.

Policija je opisala što se točno dogodilo. Do požara je došlo jer je 45-godišnjak brusio.

"Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim stranim državljaninom Albanije za kojeg je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 27. srpnja 2023. godine u poslijepodnevnim satima prilikom izvođenja građevinskih radova, ne postavljajući propisane naprave za zaštitu od požara, olako držeći da takvim postupanjem neće ugroziti imovinu i život, na krovu građevine brusio željezo, uslijed čega je došlo do iskrenja kojom prilikom je izazvan požar te je opožareno više od 500 hektara niskog raslinja i borove šume", piše policija.

@apartmani_kraljevic

Sami početak ove strave i užasa.......

♬ Suspenso - Criptofonio

"Opisanim ponašanjem ostvario je obilježja kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st.2. u svezi st.3 Kaznenog zakona te će večeras će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku", piše policija.

"U odnosu na drugu osobu koja je sinoć dovedena u prostorije policije, nisu utvrđeni elementi kaznenog djela te je osoba danas poslijepodne puštena", dodaje se.

Pročitajte više