Obožavatelj "Ratova zvijezda" zadavio ženu jer mu je uništila skupocjenu kolekciju igračaka

BRITANSKI zaluđenik filmskim serijalom "Ratovi zvijezda" zadavio je svoju suprugu zbog toga što mu je uništila nagrađivanu kolekciju igračaka, javlja Daily Mail.

30-godišnji Rickie la Touche rekao je kako mu je žena oštetila obožavane memorabilije, figure Luka Skywalkera i Darth Vadera koje je sakupljao još od kad je bio dijete. U naletu bijesa i svađi nastaloj oko uništene kolekcije vrijedne nekoliko tisuća funti, zadavio je svoju 28-godišnju ženu Pornpilai Srisroy, a nakon toga otrčao je u kuću svoje majke i rekao joj što je učinio.

Ricki je priznao ubojstvo i osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu, s minimalnim rokom služenja kazne u trajanju od 12 godina.

Tvrdi kako mu je Pornpilai kolekciju uništila u sklopu "kampanje da mu život pretvori u pakao", te da je postao muž "papučar", a poludio je kada mu je žena rekla da ga ostavlja kako bi se vratila u rodni Tajland.

30-godišnji fanatik svoju je suprugu upoznao 2001. godine u baru dok je bio na odmoru u Bangkoku. Oženili su se prilikom njegove četvrte posjete Tajlandu 2003. godine, no Pornpilai je vizu za Veliku Britaniju dobila tek dvije godine poslije.

Rickie je na sudu tvrdio i kako je bio zlostavljan, te da je prije ubojstva nekoliko puta zvao liniju za pomoć žrtvama obiteljskog nasilja.

Pročitajte više