Obračun nepoznatih mladića i policajaca uz narodnjake

OPĆOM tučnjavom i pucanjem iz pištolja okončan je incident koji je rano jutros u jednom zagrebačkom lokalu izbio između skupine od šest do sedam nepoznatih mladića i trojice policajaca koji su u to vrijeme bili van službe, doznaje se danas u policiji.

U pucnjavi je lakše ozlijeđen jedan policajac, no kako je u tučnjavi zadobio prijelom lubanje policija je ovaj slučaj okvalificirala kao pokušaj ubojstva.

Do incidenta između policajaca i grupe mladića došlo je oko 4 sata u lokalu znakovita imena - "Od sumraka do zore" na zagrebačkim Krugama, a policiji za sada nije jasno zbog čega je došlo do sukoba. 

Poznato da se u tom lokalu okupljaju pripadnici zagrebačkoh podzemlja, koji se tamo zabavljaju uz zvuke turbo-folk glazbe.

Tučnjava je počela u lokalu, gdje je jedan iz skupine nepoznatih muškaraca ispalio hitac iz pištolja. Mladići i policajci potom su se nastavili razračunavati izvan lokala, gdje je najvjerojatnije ista osoba u zrak ispalila još nekoliko hitaca.

Osim ranjenog i pretučenog policajca, liječničku pomoć zatražio je još jedan njegov kolega koji je s lakšom ozljedom također zadržan u Klinici za traumatologiju.

Inače, cijeli su događaj policiji oko 4,30 sati prijavila dvojica od trojice policajaca koji su sudjelovali u tučnjavi. Anonimnu dojavu o istom događaju policija je dobila oko pola sata ranije kada je nepoznata žena javila da je u dvorištu osnovne škole, nedaleko lokala, čula pucnjavu i zapomaganje.

U policijskoj raciji provedenoj prije nekoliko dana u istom je klubu kod posjetitelja nađeno pet pištolja.

Pištolji su pronađeni kod petorice muškaraca koji nisu imali dozvolu za oružje, pa su nakon racije privedeni i protiv njih je pokrenut prekršajni postupak, nakon čega im je sudac za prekršaje oduzeo oružje i novčano ih kaznio sa po četiri tisuće kuna.

U policiji su nakon racije rekli da su sve osobe kod kojih je pronađeno vatreno oružje iz Zagreba i da su od ranije poznate po kaznenim djelima imovinskog kriminaliteta.

Zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak tada je kazao je kako policijska racija u noćnom klubu "Od sumraka do zore" preventivna te da će se sličnim akcijama nastojati spriječiti moguće incidentne situacije u klubovima u koja, kako je rečeno u zagrebačkoj policiji, zalaze osobe iz kriminalnog miljea.

Pročitajte više