Obračun roditelja u dvorištu šibenske osnovne škole

ZBOG pucnjave u dvorištu osnovne škole u gradskom predjelu Ražine u Šibeniku u kojoj, srećom, nije bilo ozlijeđenih, jučer je na traženje roditelja nastava bila skraćena, izvijestila je policija.

Do pucnjave je došlo tijekom svađe očeva dvojice dječaka koji su se u srijedu sukobili. Muškarac koji je pucao priveden je u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku uz kaznenu prijavu za dovođenje u opasnost života i imovine, jer su se u vrijeme pucnjave u školskom dvorištu nalazili učenici, a kako je utvrđeno da pištolj posjeduje nelegalno, protiv njega će policija podnijeti i prekršajnu prijavu.

Prekršajne prijave bit će, zbog narušavanja javnog reda i mira, podnesene i protiv oca i strica drugog dječaka.

Prema priopćenju Policijske uprave šibensko-kninske, 13. listopada u dvorištu škole u Ražinama, koja je područna škola OŠ "Vidici", sukobila su se dvojica učenika - jedan devetogodišnjak i jedan trinaestogogodišnjak. U školu je na razgovor zbog tog sukoba pozvan otac mlađeg dječaka. Kad je došao u dvorište, on je upozorio trinaestogodišnjeg učenika, koji je romske nacionalnosti, da se više ne sukobljava s njegovim sinom.

Na to je 13-godišnjak mobitelom pozvao svog oca, koji je došao u društvu svoga brata.

Očevi dvojice dječaka sukobili su se prvo verbalno, a onda i fizički, nakon čega je otac 13-godišnjaka izvadio pištolj i ispalio dva hica. Otac 9-godišnjaka uspio mu je oduzeti pištolj i odložiti ga na tlo do dolaska policije.

Trinaestogodišnjem učeniku romske nacionalnosti, nad kojim su skrb preuzeli djelatnici centra za socijalnu skrb Šibenik, određen je privremeni boravak u Prihvatnom centru za djecu u Splitu.

Pročitajte više