Očevidac strašne nesreće u Njemačkoj u kojoj je poginulo 8 ljudi: Vozači nisu imali šanse



OSAM osoba je poginulo, a stotinu ih je ozlijeđeno u dva stravična lančana sudaru koji su se u petak popodne dogodili u Njemačkoj, na autocesti A19 kraj Rostocka! U sudarima su, kako javlja Bild, sudjelovala čak 83 vozila! Više ozlijeđenih osoba je u vrlo teškom stanju, te su prebačeni u obližnje bolnice. Ostalima koji su samo natučeni ili su u šoku je pomoć pružena na licu mjesta.

Sudare je izazvala iznenadna pješčana oluja koja je zaslijepila vozače. Sve je započelo kad se na jednoj strani autoceste sudarilo 17 automobila i tri kamiona, među kojima cisterna koja je prenosila opasnu tekućinu. Dio tekućine se izlio po autocesti i izbio je požar koji je zahvatio barem 17 vozila. Nekoliko je ljudi ostalo zarobljeno u svojim vozilima.


Gotovo istovremeno, na drugoj strani autoceste u smjeru prema Berlinu, sudarila su se 23 vozila. "Ovo je katastrofa kakvu nikada do sada nisam vidjela", izjavila je za Bild policijska zapovjednica Yvonne Burand.

Odmah je na poprište sudara pozvana pomoć, policija, vatrogasci i Hitna pomoć stigli su vrlo brzo. Poslani su i helikopteri da se unesrećene što prije prebaci u bolnicu, ali zbog loše vidljivosti koju je uzrokovala pješčana oluja nisu mogli sletjeti.

Očevidac strašne nesreće na njemačkoj autocesti u kojoj je poginulo osam ljudi: Vozači nisu imali šanse

Čitatelj Bilda bio je očevidac strašne nesreće. "Bio sam na putu kući. Vozio sam se autocestom iz smjera Rostocka. Odjednom, uočio sam helikopter iznad autoceste i shvatio da se nešto događa. Pješčana oluja došla je odjednom. Nebo je bilo plavo, sve se činilo normalnim. Vozači  nisu imali šanse, pješčana oluja ih je zaslijepila, nisu imali nikakve šanse izbjeći sudar", ispričao je očevidac.

Pročitajte više