Od sljedećeg tjedna prva poratna zračna linija Zagreb - Beograd

TURISTIČKA agencija "Bantel" iz Zagreba od sredine rujna uvodi čarter-letove između Zagreba i Beograda, te će tako prvi put nakon više od deset godina zračnom linijom povezati ta dva grada.

"Na toj ideji radimo već godinu dana, a nakon što 9. rujna obavimo promotivan let, letjet ćemo dva puta tjedno iz Zagreba prema Beogradu, utorkom i četvrtkom", kazao je za Hinu direktor agencije Ante Balić.

Zračni promet između Zagreba i Beograda prekinut je prije više od deset godina, a ova nova zračna linija namijenjena je prije svega poslovnim ljudima iz Hrvatske koji se istoga dana mogu i vratiti iz Beograda.

Prema podacima Gospodarske komore, oko 400 hrvatskih tvrtki već radi ili surađuje s tvrtkama u Srbiji i Crnoj Gori, kazao je Balić.

Cijena povratne karte u zrakoplovu koji može primiti petnaestak putnika iznosit će 260 eura. Budući da Hrvatska i Srbija i Crna Gora još uvijek nemaju potpisani bilateralni sporazum o zračnom prostoru i prometu, putnici iz Beograda zasad neće moći ovom linijom letjeti u Zagreb.

Balić najavljuje i nove planove - zračnu liniju Pula-Zagreb-Beograd, a razmišlja se, kako je kazao, i o uspostavi zračne linije između Zagreba i Prištine.

Turistička agencija "Bantel" djeluje u Zagrebu već 11 godina.

Pročitajte više