Od supruge HŽ-ovca Kobaka izvukao 9.000 eura, pokušao prevariti i oca mesara iz Fiolića

POLICIJA je uhitila 45-godišnjeg prevaranta koji se predstavljao kao Uskokov inspektor, obećavao "sređivanje poslova" i izvlačio tako novac od žrtava. Tako je prevario i suprugu bivšeg direktora HŽ-a Davorina Kobaka, a novac je pokušao izvući i od oca 19-godišnjeg mesara Marka Špehara, koji je stradao prilikom rada u klaonici Fiolić, koja se nalazi u vlasništvu HDZ-ovca Stjepana Fiolića.

Lažni inspektor Kobakovoj supruzi je rekao kako će za 9.000 eura Kobaka izvući iz pritvora u kojem se nalazi kao osumnjičenik za malverzacije u HŽ-u. Naivna žena novac mu je predala sredinom kolovoza, ali suprug joj se nije našao na slobodi.

Među žrtvama 45-godišnjaka se našao i Špreharov otac, kojem je lažni inspektor obećao da će mu za 8.000 kuna naknade srediti odštetu za nesreću u iznosu od 81.000 kuna. No, namjerio se na krivog jer je o toj ponudi Špreharov otac obavijestio policiju. Podsjetimo, nesretni mladić je krajem srpnja upao u industrijski bazen s kipućom vodom u klaonici Fiolić i zadobio je opekline na 75 posto tijela.

Pročitajte više