Od sutra u Zagrebu nova regulacija prometa zbog Svih svetih. Pogledajte karte

Foto: Grad Zagreb, Pixsell

U povodu blagdana Svih svetih, od četvrtka 26. listopada do četvrtka 2. studenog u zonama glavnih gradskih groblja provodit će se privremena regulacija prometa, objavio je Grad Zagreb.

Sve do blagdana Svih svetih, kao i na Dušni dan, prema većim gradskim grobljima kao i prema manjim lokalnim grobljima javni prijevoz se pojačava dodatnim kapacitetima, a na dan 1. studenog primjenjivat će se izvanredna organizacija prijevoza prema glavnim gradskim grobljima. Sva će gradska groblja 30. i 31. listopada te 1. studenoga biti otvorena od 6 sati do 24 sata.

U zonama gradskih groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa pa je pristup u te zone omogućen samo vozilima ZET-a, taksijima, vozilima osoba s invaliditetom na kojima je istaknut znak pristupačnosti te vozilima s posebnom dozvolom.

Iz Grada su uputili apel svim građanima da što je moguće više tijekom blagdanskih dana koriste javni gradski prijevoz kako bi se smanjile prometne gužve i osigurala mogućnost dostojanstvenog posjeta posljednjih počivališta svojih najmilijih.

Prijevoz na izvanrednim autobusnim linijama prema gradskim grobljima bit će besplatan u srijedu 1. studenoga, priopćili su. 

Pročitajte više