DEBETONIZACIJA

Odabrali ste najodvratniju građevinu na Jadranu. Popričali smo s vlasnikom

Foto: Čitatelj Indexa

OBITELJ Zelić u Brelima izgradila je rijetko ružne i ogromne stepenice koje su dobile najviše glasova naših čitatelja u izboru za najodvratniju  građevinu na Jadranu.

>> Finale: Biramo najodvratniju građevinu na Jadranu

Podsjetimo, Index je tijekom kolovoza proveo veliki izbor najodvratnije građevine na Jadranu. Tijekom ljeta poslali ste nam stotine slika betonskih nakaza snimljenih na hrvatskoj obali uništenoj ilegalnom gradnjom, korupcijom i pohlepom.

Doznali smo tko su vlasnici građevinskog rugla. Gle čuda, radi se o bespravnoj gradnji

Izbor je dovršen, a priznanje za najružniju građevinu opravdano stiže u Dalmaciju, odnosno u Brela, u obitelj Zelić koja je podigla, nemojte misliti da je riječ o lokalpatriotizmu, ali zaista grozne stepenice do obiteljske kuće. Ovo zdanje dobilo je najviše glasova naših čitatelja, a na nama nije da se pitamo je li šteta što nije trijumfirala neka nakazna kuća, tu nam je ponuda zaista prebogata, nego da pokušamo doznati što više o laureatima i njihovu djelu.

Dražen Zelić, jedan od braće, nije nam htio reći jesu li tražili dozvolu za ovo. Samo je kratko izjavio da je investitor bio pokojni otac, a vlasnik brat Robert koji nam je, pak, u ekstremno kratkom telefonskom razgovoru kazao da za novinare nema vremena.

Građevina je bespravna, podignuta je prije 13-14 godina

U Općini Brela doznajemo da je "građevina bespravna. Ne postoji nikakva dozvola". Prema njihovim saznanjima, podignuta je prije 13-14 godina. Je li što poduzimano protiv investitora, moći će utvrditi za koji dan kada pregledaju dokumentaciju.

Uglavnom, najružniji objekt po vašim glasovima je tu. Bitno strašnija od njegova izgleda je pomisao na neimare kojima će poslužiti kao estetsko nadahnuće.

Pročitajte više