Odbačena kaznena prijava protiv SDP-ove županice Marine Lovrić Merzel

IZ UREDA sisačko-moslavačke županice, SDP-ovke Marine Lovrić Merzel, izviješteno je da je odbačena kaznena prijava zbog nenamjenskog trošenja županijskog novca za reprezentaciju.

Nakon što je dobio prijavu, Uskok je proveo istragu te zaključio kako nema osnovane sumnje da je županica nenamjenski trošila novac. "U kaznenoj prijavi se navodi da je Sisačko-moslavačka županija, u razdoblju od 31. ožujka do 30. travnja 2009., u svrhu reprezentacije utrošila iznos od oko 120.000 kuna, za koja sredstva podnositelji kaznene prijave smatraju da su stvarno utrošena za pripremu svadbe sina županice Marine Lovrić", stoji u priopćenju iz Županije.

Sredstva potrošena za troškove Županije

Dodaje se da je u istrazi provjerena cjelokupna relevantna dokumentacija te su ispitane osobe koje su imale saznanja o navodima iz kaznene prijave. Provjeravali su se i računi koji se odnose na financiranje svadbe sine županice.

"Provedenim izvidima utvrđeno je da nisu točni navodi kaznene prijave da je županica Marina Lovrić sredstvima Županije financirala troškove svadbene svečanosti svoga sina već da su ta sredstva namjenski utrošena za troškove Županije", stoji u priopćenju te se dodaje da je zbog toga odbačena kaznena prijava. Županica Lovrić Merzel će u ponedjeljak održati konferenciju za novinare.

Pročitajte više