Odbijene žalbe na odluku o istrazi protiv bivših policajaca i H. Petrača

IZVANRASPRAVNO vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je žalbe na odluku o pokretanju istrage protiv dvojice bivših policajaca Bože Vučkovića i Zorana Košutića osumnjičenih za primanje mita i Hrvoja Petrača kojeg se tereti da je posredovao u primanju mita.

Branitelji dvojice bivših načelnika Odjela gospodarskog kriminaliteta zagrebačke policije i zagrebačkog poduzetnika Petrača, koji je u bijegu, žalili su se na odluku o pokretanju istrage koju je, sredinom rujna, donio istražni sudac Krešimir Devčić. No, kako se doznaje na zagrebačkom Županijskom sudu, njihove žalbe su odbijene, što omogućuje istražnom sucu da počne s istragom koju je zatražio USKOK.

Sudac Devčić bi nakon odluke izvanraspravnog vijeća trebao odlučiti i o USKOK-ovom zahtjevu za donošenjem privremene mjere zabrane otuđenja imovine dvojice bivših policajaca. USKOK, naime, sumnja da su oni novcem dobivenim mitom kupovali nekretnine i automobile.

Vučkovića i Košutića se sumnjiči se da su od 1996. do 2003. od osumnjičenih za gospodarski kriminal tražili, a u nekim slučajevima i primili mito kako ih ne bi uhitili ili kazneno prijavili. Tereti ih se i da su osumnjičenike izvještavali o činjenicama utvrđenim policijskim izvidima te im pokazivali dokumente policije i drugih državnih tijela označene kao službena tajna.

Bjegunca Hrvoja Petrača, za kojim je raspisana međunarodna tjeralica zbog sumnje da je u veljači ove godine sudjelovao u otmici sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca, tereti se za posredovanje u primanju mita i odavanja službene tajne.

Pročitajte više