Odgođena odluka o stegovnoj odgovornosti zamjenice u zagrebačkom tužiteljstvu

DRŽAVNOODVJETNIČKO vijeće (DOV) danas je održalo stegovno ročište protiv zamjenice u zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu Sanje Gospodnetić, koja se tereti za neuredno obnašanje dužnosti, a odluka je odgođena za dva tjedna.

Stegovni postupak protiv pokrenula je zagrebačka Općinska državna odvjetnica Vesna Abramović koja Sanju Gospodnetić sumnjiči da je kao voditeljica imovinskog odjela, u razdoblju od ožujka 2000. do kraja 2001., dopustila da veći broj predmeta padne u zastaru. Osim toga, tereti se i da se odbijala potpisivati prilikom dolaska na posao.

Iznoseći obranu Sanja Gospodnetić je kazala da se ne osjeća krivom jer su zastare nastupile nakon njenog odlaska s te dužnosti.

Rekla je i da se prilikom dolaska na posao prestala upisivati kada je ocijenila da to ´nema smisla´ jer da ta ´mjera´ nije doprinijela discipliniranju djelatnika, koji su često, kako je rekla, potpisivali jedni druge.

U stegovnom postupku DOV je danas saslušao tri svjedoka, a nastavak ročišta i donošenje odluke o stegovnoj odgovornosti odgođeno je za 17. prosinca.

Pročitajte više