Odgođeno suđenje ubojici svećenika

SUDSKO vijeće Županijskog suda u Šibeniku, pod predsjedanjem suca Dalibora Dukića, odgodilo je danas početak glavne rasprave u postupku protiv Mate Ćurkovića, optuženog za ubojstvo svećenika Mije Stijepića iz Posedarja i pokušaj silovanja maloljetnice iz Gaćeleza.

Odluka da se suđenje odgodi za 26. i 27. listopada donesena je iza zatvorenih vrata na traženje branitelja optuženog, odvjetnika Mirka Batarele, koji je službenu punomoć za obranu 26-godišnjega Ćurkovića, kako je izjavio, dobio tek 20. rujna.

Okrivljeni Ćurković je, naime, otkazao punomoć prijašnjoj braniteljici, dodijeljenoj po službenoj dužnosti, odvjetnici iz Šibenika Veri Macuri-Bego i angažirao Batarela.

Zamjenica županijskog državnog odvjetnika Sandra Lučić Pavlović tražila je da se sa suđenja isključi javnost, s obzirom na to da će tijekom rasprave biti iznošene stvari iz života ubijenog svećenika, kao i zbog dijela optužbe koji Ćurkovića tereti za pokušaj silovanja maloljetnice. Sudsko vijeće danas je donijelo rješenje da se s drugog dijela rasprave o silovanju maloljetnice isključi javnost, a o tome hoće li rasprava o ubojstvu svećenika biti javna ili ne, odlučit će se posebnim rješenjem.

Matu Ćurkovića iz Suhača kod Sinja optužnica tereti da je 21. lipnja prošle godine udarcem u glavu na plaži kod Prosike usmrtio, a zatim i opljačkao, don Miju Stijepića.

Tri dana kasnije, 24. lipnja, pokušao je silovati maloljetnicu iz Gaćeleza. Od prosinca prošle godine Ćurković je u pritvoru Okružnog zatvora u Šibeniku.

(Hina) xžpod yln

Pročitajte više