Odgođeno suđenje za otmicu Zagorčeva sina

Početak suđenja deseteročlanoj skupini optuženika za otmicu malodobna sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca, koje je jutros trebalo početi na zagrebačkom Županijskom sudu, odgođen je do 27. rujna zbog smrti u obitelji članice Sudskog vijeća.

Predsjednik Sudskog vijeća Ivan Turudić izvijestio je na početku da se rasprava odgađa jer je jutros dobio obavijest da članica Vijeća ne može doći na Sud zbog smrtnog slučaja u obitelji.

U sudnicu su prije toga s lisicama na rukama iz pritvora zagrebačkog Okružnog zatvora u Remetincu dovedena šestorica optuženika - Novica Petrač, Marinko Gošuljević, Siniša Ježovita, Stevo Smrček, Ivan Bastalić i Darko Jaić.

Četvorici optuženika Hrvoju Petraču i braći Ivanu, Liberu i Nikoli Matekoviću sudi se u odsutnosti jer su u bijegu i za njima je raspisana međunarodna tjeralica.

USKOK optuženike tereti za otmicu 17-godišnjeg Tomislava, sina umirovljenog generala Zagorca, koji je otet 23. veljače ove godine, a četiri dana poslije otmičari su ga pustili na slobodu kad je njegov otac platio 750 tisuća eura, odnosno polovicu tražene otkupnine.

Četvoricu optuženika tereti se i za udruživanje u skupinu koja je planirala otmice djece još nekih bogatih građana.

(Hina) xso ymć

Pročitajte više