Odluka Vlade: Ina postaje tvrtka broj jedan od strateškog i nacionalnog interesa

Foto: FaH

VLADA Republike Hrvatske donijela je danas na telefonskoj sjednici  Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o utvrđivanju popisa trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. Prema toj odluci tvrtka Ina postaje broj jedan od nacionalnog i strateškog značaja za Hrvatsku. Do sada je bila na 53. mjestu.

Podsjetimo, najveća kriza ove Vlade dogodila se nakon sukoba HDZ-a Tomislava Karamarka i Mosta Bože Petrova oko Ine. Naime, HDZ želi da ova Vlade odustane od arbitražnog postupka koji se za Inu vodi u Londonu.

"Arbitraža ide svojim tokom i za sada nećemo odustati od arbitražne procedure", rekao je premijer Orešković početkom prošlog tjedna, da bi dva dana nakon toga HDZ postavio Mostu ultimatum za buduću suradnju. Osim mjesta u Pnuskoku tražili su da se Hrvatska povuče iz arbitražnog postupka. Most ni premijer nisu na to pristali.

Jučer je buknula nova afera kada je otkriveno da je tvrtka MOL-ova lobista platila oko pola milijuna kuna za savjetovanje tvrtki Ane Karamarko, supruge šefa HDZ-a.

Pročitajte više