Određeni datumi upisa u srednje škole

SREDNJE škole u Hrvatskoj u dva će roka upisati 58.836 učenika u 2013 razrednih odjeljenja, priopćeno je iz Ministarstva prosvjete i športa.

Ministar Vladimri Strugar potpisao je danas Odluku o upisu učenika u srednje škole po kojoj će se prvi upisni rok održat u dva kruga - u prvom upisnom krugu prijave će se primati 26. i 27. lipnja, rezultati će biti objavljeni 30. lipnja, a upisi će se održati 1. srpnja. Dan poslije toga (2. srpnja) počinje drugi upisni krug objavom slobodnih mjesta. Prijave će se primati 3. srpnja, a upisi će se održati 4. srpnja, rečeno je.

Jesenski upisni rok počinje objavljivanjem slobodnih mjesta 22. kolovoza, prijave će se primati 27. kolovoza, rezultati će biti objavljeni 28. kolovoza, a dan kasnije će se održati upisi.

U gimnazije će se upisati 20,5 posto učenika, u četverogodišnje strukovne programe za tehnička i srodna gospodarska zanimanja 39 posto učenika, u trogodišnje strukovne programe 37 posto učenika i u ostale programe (umjetničke, privatne škole, prilagođene programe i škole vjerskog karaktera) 3,5 posto učenika.

Bodovni pragovi za upise učenike nisu se mijenjali.

Po ovogodišnjoj odluci, uvodi se 16 novih programa za strukovne trogodišnje škole u četiri grupe - elektrotehnika, obrada drva, strojarstvo te osobne i ostale usluge.

Ministarstvo je tiskalo brošuru "Upisi u srednje škole 2003." sa svim propozicijama te ih je uputilo u škole, gdje će učenici moći dobiti sve potrebne informacije.

Pročitajte više