Održan Uskrs fest 2004.

Jubilarni, 25. festival duhovne glazbe Uskrs fest održan je večeras u prepunoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Prvu nagradu osvojio je zbor mladih "Poklon" iz Istre s pjesmom "Moj me otac daruje". Drugu nagradu dobio je već vrlo popularni vokalno-instrumentalni sastav "Rafael" iz Splita za skladbu "Stvoreni za nebo". Treću nagradu osvojili su Ivo Šeparović, Ivana Boljkovac uz pratnju grupe "Bljesak" za pjesmu "Molitva duše".

Nagrade Festivala uručio je šibenski biskup mons. Ante Ivas koji je mlade pozvao da sudjeluju na Nacionalnom susretu mladih vjernika koji će se 24. i 25. travnja održati u Šibeniku.

Ove godine prvi put je dodijeljena i nagrada slušatelja radija, koji su najviše glasova dali grupi "Damask" za skladbu "Svaki dan s tobom". Naime, svih 20 skladbi emitirane su na nekoliko radio-postaja prije završne večeri, tako da je publika mogla telefonski glasovati.

Posebne nagrade dodijeljene su Slavku Nediću za skladbe koje su se izvodile na ovakvim festivalima proteklih godina i vokalno-instrumentalnom sastavu "Žeteoci", za 35. godišnjicu djelovanja. Taj je ansambl snimio prvu long play ploču u nas s duhovnim skladbama.

Nagradu je dobila i grupa "Veritas", nastala iz nekadašnjih Orlandovih dječaka, za izvođenje prve "Beat mise".

Svi izvođači večeras su izveli himnu Nacionalnog susreta mladih u Šibeniku s naslovom "Zaveslajmo zajedno".

Organizatori festivala su Ured za mlade Hrvatske biskupske konferencije i Hrvatski katolički radio uz suradnju s biskupijskim povjerenicima za mlade. Festival je održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatske biskupske konferencije zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

Uskrs festom se nastoji popularizirati duhovna glazba među mladim pjevačima, a njegovim natjecateljskim karakterom, kako ističu organizatori, svojevrsni je poticaj skladateljima i izvođačima

(Hina) xta yjn

Pročitajte više