Održan veliki koncert potpore akciji "Ne zaboravi me"

VELIKI koncert potpore humanitarnoj akciji "Ne zaboravi me" za izgradnju doma za stare, bolesne i nepokretne ljude održan je večeras na glavnome zagrebačkom trgu uz sudjelovanje zvijezda hrvatske estrade i nazočnost brojne publike.

Želja je organizatora da tijekom akcije, koja će trajati do 15. siječnja iduće godine, prikupe potrebnih dva milijuna kuna za izgradnju prvoga doma za stare, bolesne i nepokretne ljude u Velikoj Gorici u kojemu bi smještaj trebalo naći 20 od ukupno 13.000 starih, bolesnih i nepokretnih ljudi kojima je smještaj potreban.

Prije početka koncerta u akciji je bilo prikupljeno oko 370.000 kuna, a tijekom koncerta, kako je izvijestio voditelj, prikupljeno je gotovo milijun kuna, tako da je sada ukupan zbir oko milijun i 200.000 kuna.

Svatko tko želi pomoći da se potrebna suma prikupi može dati svoj prinos izravnom uplatom na žiroračun Privredne banke 2340000-1410160630, ili pozivom na telefonski broj 060/808-808, čime će donirati tri kune za izgradnju doma za stare, bolesne i nemoćne.

Osim toga, akciji se može pridonijeti i izravnim uplatama kreditnim karticama preko T-portala www.tportal.hr ili kupnjom CD-a "Tvoje ljubavi sam žedan" koji su hrvatski glazbenici snimili posebno za ovu priliku.

Večerašnjem koncertu nazočili su brojni predstavnici hrvatskoga kulturnog, javnog i političkog života koji su bili dežurni na telefonu 060/808-808 i javljali se na pozive građana.

Na telefonske pozive javljao se i predsjednik Hrvatskoga Caritasa biskup Josip Mrzljak te apostolski nuncij u Hrvatskoj msgr. Francisco Javier Lozano.

Na pozive građana su odgovarali i predsjednički kandidati Stjepan Mesić, Slaven Letica i Miroslav Ćiro Blažević te nekoliko članova hrvatske Vlade i čelnika političkih stranaka.

Izborni stožer predsjedničke kandidatkinja Jadranke Kosor sinoć je izvijestio da ona neće nazočiti koncertu jer ne želi da se njezina nazočnost protumači kao predizborna promidžba, ali da će se u akciju uključiti kupnjom veće količine CD-a "Tvoje ljubavi sam žedan" koje će na Badnjak podijeliti građanima.

Tu humanitarnu akciju pokrenuli su Zaklada "Biskup Josip Lang", izdavačka kuća Europapress holding (EPH), Hrvatska radiotelevizija (HRT) i T-HT, a trajat će .

Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić najavila je da će predložiti Gradskome poglavarstvu da Zakladi "Biskup Josip Lang" daruje kuću u Dugom Selu površine oko 800 četvornih metara.

Foto:FAH

Pročitajte više