Održana skupština dioničara INA-e: "Prošle godine smo uložili 1,7 milijardi kuna"

Screenshot: Youtube

INA-Industrija nafte, održala je danas redovnu glavnu skupštinu dioničara na kojoj su izabrani novi članovi Nadzornog odbora u koji ulaze Luka Burilović, Damir Vanđelić i Dario Čehić.

Na Skupštini je potrebnom većinom glasova donesena Odluka o pokriću gubitka INA-e za 2015., kao i razrješnica članovima Nadzornog odbora i Uprave za 2015.

Dioničarima je prezentirano Godišnje financijsko izvješće za 2015. s Izvješćem nezavisnog revizora i Izvješće o stanju Društva i INA Grupe u 2015. te Izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru u 2015.

Na prijedlog dioničara Republike Hrvatske, opozvana su tri člana Nadzornog odbora Ine (Siniša Petrović, Željko Perić i Mladen Proštenik) te su imenovani novi članovi (Dario Čehić, Luka Burilović i Damir Vanđelić).

"Negativni trendovi, prvenstveno vezani uz cijenu nafte, nastavili su se i u 2016. radi čega INA ulaže dodatni napor u održavanje stabilne financijske pozicije i osiguranje održivosti poslovanja. To činimo kroz optimizaciju strukture kapitalnih investicija i operativnih troškova, no unatoč tome ostajemo jedan od najvećih ulagača u Hrvatskoj pri čemu ćemo investicije održati na približno jednakoj razini iz 2015. kada smo uložili 1.7 milijardi kuna“, rekao je Zoltán Áldott predsjednik Uprave Ine.

Pročitajte više