Održani "Kačićevi glasi", smotra dalmatinske pisme i riči

U povodu 300 godina od rođenja velikog hrvatskog književnika fra Andrije Kačića Miošića večeras je ispred Kačićevog ljetnikovca u Bristu u općini Gradac na Makarskom primorju održana deseta smotra dalmatinske pisme i riči pod nazivom "Kačićevi glasi". L

Smotra se, prema riječima predsjednika Mjesnog odbora Brista Ante Pećara, održava kao prilog i poklon velikanu hrvatske pisane riječi, poznatom Brišćaninu koji se prije 300 godina rodio u tom podbiokovskom mjestu.

Taj zanimljiv program dalmatinske pjesme i riječi vidjelo je više stotina mještana Brista i općine Gradac, te više tisuća njihovih gostiju.

Posebno oduševljenje publike izazvala je klapa "Teuta" iz Šibenika, pobjednik ovogodišnjeg omiškog festivala. U bogatom kulturno-zabavnom programu koji je vodio glumac Joško Ševo nastupio je i poznati trubač Šime Glavina iz Makarske, te klapa "Nugal" i duo "Adria" iz Makarske.

Doprinos smotri Kačićevi glasi dali su i sopranistica splitskog Hrvatskog narodnog kazališta Sanja Erceg Vrekalo, splitska pijanistica Ivana Tomić Ferić i splitski šansonjer Darko Matičević, te književnik iz Makarske Veljko Barbijeri.

Organizirana je i velika izložba slika Mladena Veže, rođenog u Bristu, kao i izložba skulptura Tea Bilasa iz susjednog Gradca.

(Hina) xtc yln

Pročitajte više