Odvjetnik Nobilo: Slučaj Dragičević bit će jedna od najvećih obmana u povijesti

Screenshot: YouTube

ODVJETNIK Anto Nobilo bio je dio pravnog tima vezanog za slučaj ubijenog Davida Dragičevića u Banjoj Luci. Uskoro će se navršiti godina dana od kad je umro David Dragičević, a za njegovu smrt još nitko nije odgovarao.

Cijeli su slučaj pratili veliki prosvjedi, a stvari su kulminirale krajem prošle godine kad je Davidov otac Davor Dragičević pobjegao iz zemlje.

Nobilo je u međuvremenu napustio pravni tim, a sad je za "Vjestnik" na bosanskoj Face TV komentirao cijeli slučaj.

"Čujte, meni se jednostavno ne da komentirati Dragičevića. Dragičević ni za jednu svoju tvrdnju nikad nije dao dokaz, ali je sve palo na plodno tlo. Kako je bilo, Duško Tomić, advokat iz Sarajeva, nazvao me prošlog ljeta i zamolio da pomognem jednom konobaru, ocu jer su mu ubili sina, policija, i da zataškavaju ubojstvo. Prve reakcije su bile pozitivne, imali su pravo protesta. Nisu mi rekli tko zataškava, država, policija.  Ali to se pretvorilo u politički pokret koji je trebao tresti Milorada Dodika i Republiku Srpsku. I to nije veliki problem, ali desio se fake news. Oni su sa lažnim tvrdnjama mobilizirali narodne mase", rekao je Nobilo.

"Najveća obmana u povijesti BiH"

"Neću u detalje, morao bih otkrivati postupak. Sad će biti godinu dana, uzmite što je sve Dragičević govorio, koga je sve optužio, to su na desetke ljudi", govorio je Nobilo rekavši da su to sve fake news.

"Kad s lažnim tvrdnjama mobiliziraš narod zbog političkih ciljeva, a gdje ti je istraga samo alat, ja sam se povukao. To nije moj rat. Ja sam stranac u BiH, ne bavim se politikom, a ne želim biti negdje gdje se lažne informacije plasiraju. Nažalost, vi novinari nikad niste provjerili ni jednu njegovu tvrdnju. Kažete meni da opstruiram istragu, nikad ga niste pitali na temelju čega to tvrdi. Što sam ja napravio, tužitelj nam je dao cijeli spis. Sugerirali smo što treba napraviti, ali mi ne vodimo istragu, nemamo te ovlasti. Ja nisam mogao opstruirati istragu kad je ne vodim", govorio je Nobilo.

"Stavite sve njegove tvrdnje na papir, postat će vam jasno. To je plodno tlo, dio naroda u RS-u ne vjeruje svojoj državi, policiji. U Federaciji ne vjeruju Dodigu. Mene postupak više ne interesira, ali slučaj Dragičević bit će jedna od najvećih obmana u povijesti BiH", rekao je Nobilo.

Pročitajte više