Odvjetnik obitelji ubijenog navijača: Postoje dokazi koji mogu dovesti do ubojice

Screenshot: Twitter

Odvjetnik obitelji 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa, ubijenog u neredima u Grčkoj, Christos Mavromatis, govorio je za grčki ERT. Rekao je da ne zna je li ubojica među 105 huligana koji su uhićeni i zadržani u pritvoru.

"Ciklus ispitivanja je završen. Optužbe protiv optuženika koji su oslobođeni i osuđeni na privremeni pritvor nemaju nikakve veze s Michalisovim ubojstvom. Tri istražitelja koja su ih ispitala smatraju da proceduralno nisu spremni za podizanje optužnice za teško ubojstvo, a pritvor im je određen zbog drugih kaznenih djela.

Zato sam rekao da očekujemo predistražni materijal koji će pomoći da se u narednim danima i tjednima neki ljudi optuže za ubojstvo. Postoje dokazi o tome tko je sudjelovao u ubojstvu Michalisa", naglasio je Mavromatis.

"Ne bojim se ničega. Vjerujem, nadam se i želim da policija radi na ovom dijelu, da službenici forenzičkih laboratorija policije rade dan i noć na ovom zločinu i nadam se kao građanin, kao pravnik, kao prijatelj ubijenog da ćemo doći do imena odgovornih za ubojstvo", rekao je.

O navodnoj snimci ubojice

Na pitanje o snimci za koju odvjetnici Boysa tvrde da postoji i da prikazuje počinitelja, Mavromatis kaže da je nije vidio.

“Vidio sam fotografiju koju su objavili mediji, nisam vidio snimku jer mi kao obitelj još nemamo uvid u cijeli spis, jer je optužnica za ubojstvo i dalje protiv nepoznatih osoba. Stoga još uvijek nemamo pristup cijelom spisu slučaja", rekao je.

"Bojim se da, ako nećemo imati brze rezultate, sigurne rezultate, da će krenuti rasprava koja će imati gotovo provokativnu logiku, svatko će se oglašavati i govoriti da je počinitelj Hrvat, drugi će reći da je počinitelj Grk... Predsjednik Hrvatske reći će svoje. Grci će reći svoje. Svatko će ispričati svoju priču. Riskiramo ulazak u raspravu dok je materijal nepotpun, dok materijal ne nudi dokaze", rekao je.

Mavromatis je izrazio uvjerenje da postoji materijal koji će dovesti do identifikacije počinitelja.

"Mislim da materijal postoji. Imamo video, vizualni materijal, imamo biološki materijal, imamo sredstva koja su eventualno korištena za počinjenje zločina. Imamo uhićenja. Jao nama ako u ovom slučaju gdje imamo sve - ne nađemo počinitelja", rekao je.

O Milanoviću

Što se tiče izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, odvjetnik je ocijenio da one imaju političku svrhu jer se obraća publici koja na njega vrši pritisak.

"Naravno, Sindikat sudaca i tužitelja je reagirao na odgovarajući način. Činjenica je da je pravosuđe u Grčkoj neovisno i da će optuženi imati pošteno suđenje", rekao je na kraju.

Pročitajte više