Odvjetnik otkrio detalje velike akcije: "Palež, planiranje napada, Dinamo..."

U HRVATSKOJ je u tijeku velika policijska akcija razbijanja zločinačke organizacije. Uhićeno je više osoba na području Zagreba i otoka Raba, neki od njih su otprije poznati policiji.

Prema neslužbenim informacijama, uhićene sumnjiče za palež automobila, premlaćivanje i dilanje droge.

U tijeku je pretraga njihovih stanova. Dovedeni su na ispitivanje u USKOK.

Izjavu je novinarima dao odvjetnik Ljubo Pavasović Visković. Kazao je kako on brani dvojicu muškaraca, a o imenima nije htio razgovarati. 

Slučaj povezan i s GNK Dinamom

"Radi se o više kaznenih djela počinjenih navodno u sastavu zločinačke organizacije. Kolokvijalno govoreći, radi se o nekom paležu vozila, planiranju napada, dakle nanošenju fizičkih ozljeda nekim ljudima. Međutim, to je sada gruba verzija priče, tek ćemo vidjeti tijekom popodneva i sutrašnjeg dana u što će se sve to iskristalizirati", kazao je Pavasović Visković, prenose Vijesti.hr.

"Ne znam točan broj uhićenih, mislim da se radi o 8-9 osoba. Stvarno nisam siguran. Neki jesu poznati policiji, a neki nisu", istaknuo je.

Upitan je i je li slučaj povezan s GNK Dinamom.

"Nešto u nekim naznakama mi se čini da je, ali isto tako mi se čini da sve što je povezano s GNK Dinamom, da je vrlo, vrlo tanko s dokazima i čisto sumnjam da će doći do nekog pravosudnog epiloga koji bi zadovoljavao nekog tko je pokrenuo ovaj postupak", kazao je Pavasović Visković.

Što će se dalje događati?

"Tijekom poslijepodneva vjerujem da će osumnjičenici biti privedeni u zgradu USKOK-a u Gajevoj, ispitani i nakon toga će USKOK donijeti odluku hoće li od istih zatražiti istražni zatvor ili ne. Ja o imenima ne bih govorio.

Možda mi je zanimljivo da ovo ustvari izgleda puno spektakularnije nego što to uistinu je. Mislim da će od toga ostati jako malo. Naravno, policija radi svoje, ali bojim se da nema nikakvih dokaza koji bi ikoga povezali s nekakvom inkriminacijom", istaknuo je Pavasović Visković. 

Pročitajte više