Odvjetnik profesora ispričao što su mu govorili učenici, ali i on njima

Screenshot: Index

Veljko Miljević, odvjetnik profesora iz zagrebačke srednje škole koji je snimljen u tučnjavi s učenikom, podnio je žalbu na odluku suda o istražnom zatvoru.

Miljević ističe da se profesor branio od napada, priznaje da je učenike lakše ozlijedio, ali kaže da je i sam profesor pred sutkinjom istrage rekao da je njegovo ponašanje nedopustivo.

"U teškom je fizičkom stanju. Prije mjesec dana mu je umrla supruga"

"Istina je, sudjelovao je u fizičkom obračunu koji nije rezultirao nekim naročitim posljedicama, ali je sam kao takav nespojiv s njegovim pozivom. Utoliko je sasvim sigurno kriv. Rekao je i da će nastojati izbjeći bilo kakvu moguću situaciju jer jednostavno više neće raditi, da će napustiti taj poziv", rekao je Miljević za Dnevnik Nove TV.

Miljević kaže da je profesor u teškom psihičkom stanju jer mu je prije mjesec dana preminula supruga, ali to mu nije bila jedina obiteljska tragedija u recentnom vremenu te dodaje da su neki sudionici ovog događaja očito koristili te događaje kako bi tretirali profesora na nedoličan način.

Jednom učeniku govorio da je "kuruzni". Odvjetnik Miljević: Nije ga omalovažavao, upravo suprotno

Profesora se tereti i za zlostavljanje djece jer je jednog učenika mjesecima vrijeđao na temelju boje kose i govorio mu da je "kuruzni".

Miljević je to potvrdio. "Spominjao se Prosinečki i rekao mu je: 'Pa kuruzni je Prosinečki velemajstor nogometni' itd. Dakle, nije ga omalovažavao ni diskreditirao, nego upravo suprotno", kaže Miljević.

Profesor je pred sutkinjom istrage rekao da u trenutku tog događaja nije bio pijan, otkriva Miljević, već da je poslije škole otišao kući, gdje je ručao i nakon ručka popio jednu, dvije pive.

Pročitajte više