AFERA JANAF

Odvjetnik uhićenog Kovačevića: On nije lik za zatvor, tamo se ne osjeća dobro

Foto: Hina

IVO FARČIĆ, odvjetnik bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića, rekao je kako je postupak u fazi istrage te da se žalio na istražni zatvor koji je određen njegovom klijentu.

"Osporavamo postojanje razloga za istražni zatvor, mogle su biti i druge mjere opreza", rekao je Farčić gostujući u Dnevniku Nove TV.

Komentirao je pretrese i navodni pronalazak veće količine novca u automobilu na jednoj samoborskoj adresi.

"Ja još manje od policije mogu potvrđivati takve informacije. Na Državnom odvjetništvu je da procijeni što može, ja ni u kojoj situaciji ne bih htio iznijeti neke činjenice koje su sadržaj postupka koji trenutno traje", kazao je. 

Na pitanje kako komentira da je Kovačević uz svoju plaću imao nekoliko luksuznih nekretnina i radi li se ovdje o nesrazmjeru imovine, odvjetnik je odgovorio:

"To nije sadržaj ovog postupka i nismo se bavili time. Ono što sam saznao je da Kovačević ima određene nekretnine, ali sam radeći na tome saznao i da ima solidno kreditno zaduženje, nekih 400.000 eura kredita. To sam ja do sada vidio, ne kažem da je to sve", ustvrdio je Farčić.

Dodao je kako je danas posjetio Kovačevića te da mu je teško u istražnom zatvoru.

"On je doktor znanosti koji se našao u jednoj izvanrednoj situaciji. On je vodio Janaf godinama, imao je trostruku dobit. On nije lik koji bi trebao biti tamo i ne osjeća se dobro. On to prihvaća jer je čovjek velikih intelektualnih mogućnosti i dobro surađujemo", rekao je Farčić.

Pročitajte više