Odvjetništvo podignulo optužnice: Prijetili svjedoku u slučaju pokušaja ubojstva novinara Peratovića

Foto: FaH

KAKO doznaje Index, Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnice za prijetnje svjedoku u slučaju pokušaja ubojstva novinara Željka Peratovića. Naime, optužnica tereti Željka Šafara i Alena Horvata da su zastrašivali svjedoka Franju Požgaja. 

Podsjetimo, protiv trojice napadača na novinara Željka Peratovića, koji je u svibnju ove godine pretučen u svojoj kući u Luci Pokupskoj, traje istražni postupak zbog pokušaja ubojstva. Osumnjičenike Vladimira Čunka i njegova istoimenog sina te njihovog radnika Zihniju Grahovića tereti se da su Peratovića "zajedno izudarali rukama, nogama i jednim metalnim predmetom (vekericom), kojom prilikom je Peratović zadobio vidne ozljede po glavi frontalno lijevo, ozljede po vratu te natučenje prsišta". Riječ o ozljedama koje samo stjecajem sretnih okolnosti nisu dovele do smrti.

S obzirom da istraga za pokušaj ubojstva i dalje traje, tek će se vidjeti u kojoj su vezi Šafar i Horvat te koji su bili motivi da prijete ključnom svjedoku. 

Napad na Peratovića, dobitnika HND-ove nagrade 2014. za istraživačko novinarstvo, oštro su osudili Hrvatsko novinarsko društvo (HND) , Reporteri bez granica, OESS, Medijska organizacija jugoistočne Europe (SEEMO) i Sindikat novinara Hrvatske.

Peratović je rekao da je napad na njega organiziran i ustvrdio da mediji pisanjem o šljunčarenju kao o motivu zločina minoriziraju pokušaj ubojstva istraživačkog novinara.



 

Pročitajte više