OESS: Hrvatska policija profesionalno obrađuje etničke izgrede

HRVATSKA se policija pokazala profesionalnom i učinkovitom u obradi izoliranih etničkih incidenata koji su se nedavno dogodili na kninskom području, što bi zauzvrat trebalo ukloniti strahove u zajednici, priopćio je u petak policijski savjetnik OESS-ovog Područnog ureda u Kninu Derek Deakin.

"Policija je pristupila ozbiljno, nepristrano i bez predrasuda u nedavnim incidentima na kninskom području", priopćio je Deakin. "Policija se snažno posvetila iskorijenjavanju svakog incidenata etničke prirode i zločina iz mržnje", navodi se u priopćenju.

"Misija OESS-a ima odličnu suradnju s policijom na ovom području i vrlo smo zadovoljni njihovim načinom obrade osjetljivih pitanja", dodao je Deakin.

Također je naglasio da nedavni incidenti ne daju pravu sliku sigurnosti na kninskom području.

"Incident koji se nedavno dogodio u Orliću ni u kojem smislu ne odaržava veoma stabilnu sigurnosnu situaciju u Kninu", tvrdi Deakin. "Ovo je izoliran slučaj koji je policija obradila na brz i učinkovit način". Dvije osobe, među kojima i mladi pravoslavni svećenik osumnjičeni su za bacanje zapaljive naprave u dvorište obiteljske kuće u Orliću. Izgred se dogodio 31. ožujka.

Deakin naglašava da se kroz rad policije gradi povjerenje u zajednici, posebno na područjima gdje se može pojaviti velika napetost zbog neriješenih imovinskih pitanja.

Pročitajte više