Ohridski hotel tvrdi da su ga zagrebački studenti demolirali. Oni: To nije istina

Foto: Hotel Desaret

Danas se pojavila snimka demoliranog hotela iz Ohrida, a ubrzo je objavljena i izjava vlasnika hotela koji tvrdi da su za štetu odgovorni zagrebački studenti. Na snimkama se vidi porazbijan inventar hotela, razbijeni prozori, boce piva na krovu, toalet koji izgleda kao da je zapaljen, a menadžer je za 24sata, koji su objavili i snimke, rekao da se incident dogodio prošlog tjedna.

"Jako smo iznenađeni. Mi imamo velike grupe studenata koji dolaze na druženja ovdje. Nikad nije bilo problema do sad", rekao je za menadžer hotela u Ohridu, u Sjevernoj Makedoniji.

"Zagrebački studenti su bili agresivni. Razumijemo da su to mladi ljudi, ali mora se imati mjera. Imamo velike grupe studenata, ali ovo još nismo imali, nikad nije bilo problema", dodao je te istaknuo kako nisu zapalili sobu, no da su navodno palili bengalke u sobama i hodnicima.

"Glupo je optuživati jednu skupinu"

Kako nam objašnjava predsjednik Studentskog zbora KIF-a, čiji su studenti bili u hotelu, radilo se o Difovijadi, na kojoj je sudjelovalo 1230 studenta iz cijele regije, od kojih 217 iz Zagreba. Rekao je da mu nije jasno otkud menadžeru da se radilo baš o zagrebačkim studentima i kojim povodom je izjavio da su upravo oni bili agresivni.

"Prije svega bih rekao da kao predsjednik studentskog zbora oštro osuđujem takvo ponašanje bilo koga, bilo da taj student dolazi iz Zagreba, Niša, Beograda ili Ljubljane, takvo ponašanje je nedopustivo u akademskoj zajednici", rekao je Martin Stojčević.

"Što tiče vlasnika hotela, mislim da je glupo optuživati skupinu ili fakultet koji je napravio štetu jer jednostavno, od 1230 studenata koliko je bilo tamo, uvijek će se naći netko tko će raditi štetu, to je jednostavno zakon velikih brojeva. Na toliko ljudi sigurno je njih pet do 10 došlo raditi probleme. Mi ne znamo koji su to pojedinci i definitivno to osuđujemo. Ako su to pojedinci iz Zagreba, ja ću ih prvi htjeti sankcionirati, a vjerujem da će to napraviti lokalni fakulteti, svatko za svoje studente", dodaje.

Kaže i da su studenti zasigurno pokrili svu štetu koja je nastala jer su pri ulasku u hotel morali dati svaki po 20 eura za polog koji im nije vraćen. "Mislim da je jednostavno izračunati koliko je 1230 puta 20 eura pologa i nadam se da je to dovoljno, ali ako treba naći ćemo i te pojedince koji će još dodatno platiti", kaže Stojčević.

"Netko pokušava uništiti ono što radimo godinama"

Rekao je i da Difovijada nije prvi put organizirana, nego je već tradicionalna. "Sada netko pokušava uništiti ono što mi radimo godinama i gradimo odnose između 12 fakulteta. Ja prvi imam prijatelje i iz Beograda i Ništa i Novog sada i Ljubljane. Čujemo se tijekom cijele godine vezano uz Difovijadu, prošle godine je  bila u Poreču i bila je odlična, a sada je iz cijele priče ispalo da smo mi tamo došli demolirati hotel.

Najgore mi je što ispada da nas pokušavaju posvađati. Molim vas napišite da se u medijima prenijelo da sam rekao kako sam vidio studente iz Mostara da razbijaju vaze. Ja to nikada nisam rekao i nisam vidio nikog da razbija vaze" rekao je. 

"Meni je žao što se ruši ugled našeg studentskog zbora i fakulteta, stvarno nismo to zaslužili. Toliko humanitarnih stvari radimo i sada nam se ovime ruši ugled", poručuje Stojčević.

Pročitajte više