Oko 700 ličkih kućanstava bez struje. Bura onemogućava popravke, dijele se agregati

Screenshot: HTV/HRT

DALMACIJA više nije u prometnoj blokadi, ali loši vremenski uvjeti i dalje stvaraju probleme u Lici. Oko 700 kućanstava nema električnu energiju, a najteže je na karlobaškom području gdje je snažna bura zaustavila sve popravke na elektromreži. Elektrolika je počela dijeliti agregate mještanima kako bi im se osigurala struja do konačnog otklanjanja kvara. 

Na 20-kilovoltnom dalekovodu u mjestu Barić Draga, koje se nalazi u sastavu općine Karlobag, popucale su žice. Djelatnici Elektrolike pokušavaju osigurati struju za što veći broj kućanstava, a u pomoć su im pristigle i kolege iz gospićkog HEP-a, piše HRT

"Jednostavno ne možemo proslijediti napon"

"Nije lagano, sigurno vidite i sami kakav je teren, kakva je bura vani, koliki je obujam posla. Trudimo se koliko možemo. Na ovoj lokaciji nas je 22, a prema Senju su još 2-3 ekipe po 5-6 ljudi", rekao je Nikola Stilinović, koordinator terenske jedinice Karlobag.

S obzirom na to da je jačanje bure onemogućilo daljnje radove, iz Gospića su dovezeni agregati. "Pokušali smo nešto, digli užad koja je popadala, ali jednostavno ne možemo ni iz Zadra ni iz Karlobaga proslijediti napon. Počeli smo agregate raznositi po kućama gdje ima stanovnika", ispričao je Tomislav Mataija iz HEP-a u Karlobagu. 

Struje nema od nedjelje, pa dio građana pozdravlja i podjelu agregata kao privremeno rješenje. Poseban problem im predstavlja hrana u zamrzivačima, koju će pokušati spasiti uz pomoć agregata. Bure i nanosi snijega rade probleme i u prometu, osobito na dionici Gospić-Karlobag, gdje trenutno mogu prometovati samo osobna vozila. 
 

Pročitajte više