Okončana talačka kriza na Filipinima

OSMOSATNA talačka kriza u glavnome gradu Filipina, Manili, završena je nakon što su se naoružani otmičari predali i oslobodili 31 dijete i dvoje učitelja koje su držali u školskom autobusu.

Podsjećamo, dvojica otmičara otela su grupu školaraca zajedno s njihovim učiteljima u glavnom filipinskom gradu Manila u srijedu ujutro po lokalnom vremenu.

Jedan od otmičara navodno je vlasnik dječjeg doma u kojem siromašna djeca borave preko dana, Jun Ducat. Otmičari su zahtijevali smještaj i školovanje za 145 štićenika doma.

"Naši taoci su 32 djece i dva učitelja. Imamo dvije granate, izraelska strojnica Uzi i 45-kalibarski pištolj. Želimo smještaj i školovanje za 145 djece iz doma." - pisalo je na prozoru autobusa.

Lokalni političar, senator Ramon Revilla ušao je u autobus kako bi izravno pregovarao s otmičarima. Otmičari su najavili puštanje djece i učitelja u 13 sati po našem vremenu.

Nakon nekog vremena otmičari su pustili jedno dijete koje je imalo temperaturu. Motor ljubičastosivog autobusa i dalje radi zbog klime koja doseže 34°C, a promet u blizini autobusa je zaustavljen.

Foto:AFP

Pročitajte više