Okrivljenik za palež vikendice Radovana Ortynskog pronađen mrtav

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

DRUGOOKRIVLJENIK za palež vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog Milan Bulat pronađen je mrtav na području Našica, doznaje se u osječko-baranjskoj policiji i na osječkom Županijskom sudu, a prema neslužbenim informacijama radi se o samoubojstvu.

Ne navodeći identitet okrivljenika policija navodi kako je Bulatovo tijelo pronađeno u srijedu u šumi kod Našica, a neslužbeno se doznaje da je pored njegovog tijela pronađen pištolj.

Glasnogovornik osječko-baranjske policije Zoran Kon kazao je da su očevid obavili očevidna policijska ekipa i zamjenica osječkog županijskog državnog odvjetnika koja je naložila obdukciju kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. 

Glasnogovornik osječkog Županijskog suda Miroslav Rožac rekao je Hini kako će, nakon provedene obdukcije te nakon što sud iz matične knjige umrlih zaprimi potvrdu o Bulatovoj smrti, sudski postupak protiv njega biti obustavljen. Izvijestio je kako su zbog ovih okolnosti odgođene glavne rasprave, koje su bile zakazane za 17. i 18. svibnja.

Za što se teretio Bulat?

Na suđenju koje je počelo u listopadu 2019. USKOK za paljenje vikendice tereti i Dragana Bakovića zvanog Bambur, Jasminu Huzanić, Maria Tolića, Zdenka Ivankovića i Roberta Flačera.

Optužnica Bakovića tereti da je od siječnja 2017. do svibnja 2018. na području Osijeka, Brača, Omiša, Splita, Makarske, Bosne i Hercegovine i Njemačke u zajedničko djelovanje povezao okrivljenike Bulata i Tolića, okrivljenicu Huzanić te najmanje još jednog nepoznatog počinitelja radi zapaljenja vikendice Radovana Ortynskog u Postirama na otoku Braču.

Sukladno dogovoru drugookrivljeni Bulat i najmanje još jedan nepoznati počinitelj su u večernjim satima 1. travnja 2017. zapalili vikendicu Radovana Ortynskog, na kojoj je nastala šteta od preko 200 tisuća kuna.

Kako je pri paljenju vikendice došlo do eksplozije u kojoj je Bulat teško ozlijeđen Baković je, po sumnjama tužiteljstva, u suradnji s ostalim okrivljenicima organizirao njegovu evakuaciju s Brača i liječenje u Bosni i Hercegovini i Njemačkoj.

...

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01/2376470 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Pročitajte više

 

Pročitajte više