Omiš- za gradnju turističkog naselja kupljen prostor cementare

Građevinska tvrtka "Lavčević" kupila je danas od grada Omiša prostor bivšeTvornice cementa "Ranko Šperac", jednog od nekadašnjih najvećih ekoloških zagađivača Omiške rivijere, na kojem namjeravaju izgraditi veliko turističko naselje u koje će uložiti 64 milijuna eura.

Ugovor o kupoprodaji, vrijedan četiri milijuna eura, svečano su potpisali gradonačelnik Omiša Ivan Škaričić i predsjednik Uprave "Lavčevića" Petar Antić. Prostor na lokalitetu Garma, gdje je bila tvornica, veći je od 80.000 četvornih metara.

Po riječima Petra Antića, "Lavčević" po ugovoru na danas kupljenom terenu ima obvezu do rujna 2008. izgraditi dva hotela s pet zvjezdica s ukupno 480 kreveta, dva apartmanska naselja sa 680 kreveta, sedam luksuznih vila s 42 ležaja i sve to uz luksuzne popratne sadržaje koji uključuju i gradnju dvaju bazena.

Omiški gradonačelnik Škaričić izjavio je da će grad četiri milijuna eura, za koliko je prodao taj teren, uložiti u gradnju kanalizacijskog sustava, rješavanje problema oborinskih voda zbog kojih Omiš često poplavi, a dio će se uložiti u komunalnu infrastrukturu. Kako je rekao, na prvom im je mjestu izgradnja sportske dvorane.

(Hina) xmerc yvkn

Pročitajte više