Teško bolesni Opara sazvao hitan sastanak zbog smrada s Karepovca

Foto: Hina/Pixsell/Ivo Cagalj

SPLITSKI gradonačelnik Andro Krstulović Opara vratio se danas u Banovinu ponukan istupom Jasne Ninčević, ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, koja je izrazila zabrinutost za zdravlje sugrađana zbog plinova koji prijete s odlagališta otpada Karepovac.

Opara je na sastanak pozvao predsjednike klubova u Gradskom vijeću, a za 11 i pol najavljena je tiskovna konferencija.

Prvi javni istup

Ovo će biti prvi javni istup splitskog gradonačelnika nakon što je prije tri tjedna završio u bolnici s teškom dijagnozom. Opara se u Zagrebu podvrgnuo iscrpljujućem zahvatu uklanjanja metastaza na mozgu gama nožem, a potom je nastavio liječenje u Splitu. 

Istup Jasne Ninčević izazvao je danas konsternaciju u Splitu. SDP i Pametno zatražili su obustavu radova na sanaciji smetlišta, a pretpostavlja se da će im Opara pojasniti kako situacija ne odgovara onome što je predstavila Ninčević.

Pitanje je i što će biti s njom. Za tri mjeseca istječe joj četverogodišnji mandat, vjerojatno je neće prije toga ukloniti s dužnosti. Kako smo pisali, upravo je Ninčević odbila naručiti aparate za mjerenje plinova koje je zatražila Čistoća, splitska gradska tvrtka koja upravlja Karepovcem, a prije samo dva i pol mjeseca kazala je kako Zavod uopće nije dužan mjeriti plinove.

Pročitajte više