Opasni ubojica Željko Blažević na slobodi zaradio 50 eura i planirao bijeg u Mađarsku

OPASNI bjegunac iz Vrapča Željko Blažević, od kojeg je Hrvatska strahovala tri dana, na slobodi je uspio zaraditi 50 eura, a po riječima očevidaca, namjeravao je pobjeći u Mađarsku.

> Dramatična poruka vozača autobusa koji je prijavio da vozi ubojicu iz Vrapča

Blaževiću je nakon uhićenja u džepu policija pronašla 50 eura koje je sasvim legalno zaradio na zagrebačkim gradilištima, gdje se zaposlio posredstvom beskućničkog servisa. Taj servis služi za pronalazak posla na dan ili dva ljudima koji nemaju krova nad glavom.

Novcem koji je zaradio Blažević si je kupio autobusnu kartu do Osijeka, odakle je namjeravao otići u Mađarsku. "Krenuo je po politički azil u Mađarsku! Našli su ga prije nego što je došao do cilja premda sve govori da je iznenađujuće dobro isplanirao svoj bijeg", kažu svjedoci, piše Jutarnji list. Tijekom svog sedmodnevnog boravka na slobodi bjegunac iz Vrapča je spavao po napuštenim kućama, a pokrivače mu je dao Caritas.

Policija skrivala bijeg opasnog ubojice

Cijelo to vrijeme dok je Blažević živio normalnim beskućničkim životom, radio honorarne poslove i u Caritasu dobivao pokrivače, policija ga je bezuspješno tražila. Do prije dva dana javnost nije niti znala da gradom šeta opasni ubojica, a njegova slika, iako su je u policiji imali cijelo vrijeme, objavljena je tek u utorak navečer, i to na zamolbu novinara. Policija je Blaževića na kraju i pronašla baš zato što je slika objavljena u medijima te ga je prepoznao hrabri vozač autobusa Duško Mihajlović, koji je porukom preko mobitela obavijestio snage sigurnosti da iza njega sjedi bjegunac iz Vrapča.

Pročitajte više