Operirana oba mladića premlaćena u Dubrovniku, stanje im je stabilno

OBA PREMLAĆENA mladića u Dubrovniku, 23-godišnji Brazilac i 16-godišnji Dubrovčanin, i dalje se nalaze u jedinici Intenzivnog liječenja dubrovačke bolnice gdje se oporavljaju od ozljeda koje su im zadali napadači.

Dubrovnik su, naime, u posljednja tri dana potresla dva slučaja premlaćivanja dvojice mladića. Prvo je šest maloljetnih Francuza pretuklo 16-godišnjeg Dubrovčanina, a dan kasnije na Pilama pred diskotekom Fuego premlaćen je 23-godišnji državljanin Brazila.

"Kod oba ozlijeđena radilo se o posttraumatskom krvarenju unutar moždanih ovojnica. Oba su uspješno neurokirurški zbrinuta", kazao je za Index doc.dr.sc. Marko Margaritoni, pomoćnik ravnatelja i šef kirurgije dubrovačke bolnice. On dodaje kako se pacijenti nakon operacije osjećaju stabilno te da se očekuje uspješan ishod liječenja.

Policija je u slučaju napada na 16-godišnjaka dovršila kriminalističko istraživanje i podnijela kaznene prijave protiv šest francuskih državljana u dobi od 16 do 17 godina. Do sukoba sa 16-godišnjim Dubrovčaninom došlo je navodno kada su se Francuzi htjeli slikati s dvije djevojke koje su bile sa 16-godišnjakom u društvu. 23-godišnji Brazilac napadnut je iz još nepoznatih razloga.

Pročitajte više