Opet vulgarni Bandić komentirao Paladino: Vojska o skraćenju, a ovi drugi o poštenju

Ilustracija: Index (FAH/HRT)

"GOSPOĐA koja je akciju otkrila u biti je besplatno koristila garažu sa svojim suprugom. Prema tome, zaklela se zemlja raju da se sve tajne doznaju. Vojska uvijek o skraćenju, a znate tko o poštenju", rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić gostujući u emisiji Zagrebi po Zagrebu Radio Sljemena.

Nakon vulgarnog napada na voditeljicu Nove TV Mirjanu Hrgu, Bandić je, čini se, opet u vrlo kratkom vremenu dokazao kako je "hrabar" kada treba polemizirati sa ženama.

> Zrinka Paladino u NU2 otkrila aferu o gradnji u Zagrebu tešku desetke milijuna kuna

> Bandić rasplakao Paladino: Rekao mi je da sam lijevo jaje i da će me sa sastanka izbaciti kao kufer

> Zrinka Paladino potvrdila, USKOK istražuje građevinske malverzacije o kojima je pričala

Naime, pitanje voditelja gradonačelniku Bandiću bilo je je li itko na kraju odgovarao za ono što se događalo na Cvjetnom trgu te je li napravio ono što je i najavio, a to je da nađe i kazni odgovorne.

Bandić je rekao kako je njegov pročelnik zapravo ovdje naučio lekciju, a to je da takve stvari mora ranije znati.

Otkrila Bandića i pozvala USKOK

Podsjetimo, zamjenica pročelnika zagrebačkog Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Zrinka Paladino progovorila je o navodnim nepravilnostima u radu gradskih institucija. Paladino je prvo poznala javnost s detaljima donošenja dozvole za spornu terasu na Cvjetnom trgu, a što je izazvalo buru u javnosti, a zatim je otkrila i neke druge detalje.

Paladino je nakon istupa u medijima, bila pozvana na razgovor u sjedište Uskoka u Gajevu ulicu. Uskok je, kako se doznalo, izuzeo dokumentaciju iz Gradskog zavoda od kojih je najveći gradnja nebodera u Maksimiru te gradnja na Britanskom trgu.

Naravno da pročelnik nije kriv

No, Bandić joj to čini se neće tako lako oprostiti a to se vidjelo i u emisiji Radio Sljemena.

"Resorni pročelnik je ostao na svom mjestu, jer nije ništa kriv. Naravno da nije ništa kriv. Naučio je i on nešto o tome svemu, ali opet vam ponavljam, vojska o skraćenju a ovi drugi o poštenju", rekao je Bandić na Radio Sljemenu dodajući da misli da bi bio odmah isti dan pozvan na Uskok da je napravio ono što je napravila Paladino.

"Bio bih ja zbog sukoba interesa isti dan u USKOK-u da se za mene zna da besplatno koristim garažu čovjeka kojem se radi terasa. Pa zamislite samo da sam ja bio taj. Zamislite samo", rekao je iznervirani Bandić.

Podsjetimo kako se otkrilo da je Zrinki Paladino i njenom suprugu garažu na korištenje dao Tomislav Horvatinčić.

Otkrila priču o Cvjetnom trgu

"Ja sam tu postupila stručno. Moj suprug je otišao na razgovor s Horvatinčićem, znaju se cijeli život. Mi imamo stan u centru, moj suprug je želio iznajmiti garažu u Horvatinčića. Horvatinčić je tu prijateljski postupio, nije htio ni čuti za najam", ispričala je Paladino.

Paladino je otkrila kako je priča o Cvjetnom trgu počela osobnim dolaskom zamjenika pročelnika Gradskog ureda za graditeljstvo koji je pročelniku Silviju Novaku početkom rujna uručio dva projekta na hitnu ovjeru. Tada je odabrana osoba od povjerenja, pa je za tri dana rješenje i izdano. U vrijeme kada je gradonačelnik Milan Bandić imao konferenciju gdje se zgražao nad konstrukcijom, taj gospodin je bio prisutan, otkrila je Paladino.
 

Pročitajte više