Opljačkani novac iz sportskih kladionica trošio na oklade

ZAGREBAČKA policija predala je istražnom sucu 38-godišnjaka osumnjičenog za čak 35 pljački sportskih kladionica iz kojih je, kako tvrde, odnio više od 240 tisuća kuna, a novac je potrošio na klađenje u kladionicama.

U razbojničke pohode muškarac je išao nemaskiran i naoružan ručnom bombom, a uhićen je u nedjelju, nakon što je djelatnica jedne sportske kladionice na Črnomercu dolazeći na posao uočila osobu koja ju je nekoliko mjeseci ranije opljačkala, kažu u policiji.

Dodaju da je razbojstva koja mu stavljaju na teret počinio od siječnja prošle do svibnja ove godine, kako bi se ukradenim novcem mogao kladiti u sportskim kladionicama.

"Osumnjičeni je razbojstva činio na način da je nemaskiran ulazio u prostor sportskih kladionica te je uz prijetnju bombom, pištoljem ili nožem od zaposlenica tražio novac te se s mjesta događaja udaljavao pješice", navodi policija u službenom izvješću.

Od opljačkanih kladionica 17 ih je na Trešnjevci, osam na Trnju, šest na Črnomercu, tri u Novom Zagrebu i jedno u Maksimiru.

Neslužbeno se doznaje da je pred istražnim sucem uhićeni, inače razvojačeni branitelj, priznao dio nedjela. No, priznanje se odnosi tek na devet sportskih kladionica, iz kojih je, kako kaže, odnosio između dvije i osam tisuća kuna.

Pročitajte više