Oporba Đukanoviću: "Milo, lopove"; Đukanović im odgovorio: "Bravo kreteni"

Screenshot: YouTube

SJEDNICA crnogorske Skupštine prekinuta je nakon što je došlo do sukoba između premijera Mila Đukanovića i zastupnika Demokratskog fronta. Dok je on izlazio na govornicu, oni su mu skandirali "Milo, lopove". No, ni on njima nije ostao dužan pa im je odgovorio "Bravo, kreteni", pišu crnogorske Vijesti.

Nakon toga sjednica je prekinuta. Na sjednici parlamenta trebalo bi se raspravljati o prijedlogu Đukanovića o izmjenama u Vladi. Uvrede su lako mogle završiti i fizičkim sukobom. U jednom trenutku umalo je došlo do tučnjave između premijera Đukanovića i Branka Radulovića, zastupnika Demokratskog fronta.

U međuvremenu skupštinska služba sigurnosti i zastupnici vladajuće Đukanovićeve Demokratske partije socijalista (DPS) smirili su situaciju i spriječili fizički obračun, a zasjedanje je odloženo do daljnjeg.

DPS osudio postupak Demokratskog fronta

“Predsjedništvo DPS-a najoštrije je osudilo postupak DF-a u skupštini kojim su htjeli poniziti Crnu Goru pred proslavu desetogodišnjice  nezavisnosti”, rekao je Duško Marković, zamjenik predsjednika te stranke i potpredsjednik vlade, dodajući da će vladajuća stranka inzistirati da se ovakvo ponašanje kazni.

“DPS se neće vraćati u parlament dok se te mjere ne poduzmu", rekao je.

Marković je naveo kako je današnji događaj najteži incident u povijesti crnogorskog parlamentarizma.

“Zastupnici DF iz parlamenta mogu biti udaljeni samo silom, a ukoliko netko pokuša to uraditi, oni će pozvati građane koji ih podržavaju da uđu u skupštinu”, poručio je jedan od čelnika tog političkog saveza Andrija Mandić.

On je kazao da je zastupnički klub DF-a donio odluku da "ako bi se netko drznuo udaljiti zastupnike DF-a iz skupštine, to će moći uraditi jedino nasilnim putem".

Državno odvjetništvo, kako je rekao glavni tužitelj Ivica Stanković, provesti će postupak radi utvrđivanja da li je u današnjim događajima u parlamentu bilo  kaznenih ili prekršajnih elemenata.
 

Pročitajte više