Oporba u Srbiji: Vučić je stranku zapravo predao svom bratu Andreju

Foto: Antonio Ahel/PIXSELL

DIO OPORBE u Srbiji smatra izbor Miloša Vučevića na čelo Srpske napredne stranke (SNS) pokazateljem da je predsjednik Aleksandar Vučić stranku predao svom bratu Andreju Vučiću. Zastupnik Demokratske stranke Srđan Milivojević upravo je to rekao za N1 Srbija.

"Aleksandar Vučić je jasno pokazao da je ova stranka jedna velika obiteljska firma i da je to sada njezin prioritetni zadatak na političkoj sceni Srbije", komentirao je Milivojević za N1 Srbija.

"Čestitam Andreju Vučiću na novoj funkciji"

Borislav Novaković, potpredsjednik Narodne stranke, opisuje izbor Vučevića za šefa SNS-a kao "trijumf bezličnosti". Navodi da je Vučević sve svoje mane pretvorio u vrline.

"Dakle, poslušnost, servilnost i bespogovorno izvršavanje naloga Andreja Vučića bili su najvažnija preporuka za Miloša Vučevića. Prije je bio formalni gradonačelnik Novog Sada, kao što je sada formalni predsjednik SNS-a. I onda i sada, stvarni gospodari situacije i stvarni donositelji ključnih odluka su braća Vučić. Čestitam Andreju Vučiću na novoj funkciji", kazao je Novaković za N1 Srbija.

"Andreju je predao stranku, samo formalno Vučeviću"

Potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinka Tepić na Twitteru je komentirala izbor Vučevića za novog predsjednika SNS-a. Tepić također misli da je stranka sada u rukama Vučićevog brata.

"Zapravo je Andreju predao stranku, samo formalno Vučeviću!" tvitala je Tepić.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jučer je tijekom provladinog prosvjeda u Beogradu izjavio da se povlači s funkcije šefa SNS-a. Vučić je za novog predsjednika predložio Vučevića, koji je danas imenovan.

Pročitajte više