Oporba zatražila izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća i odgovornost zbog kaosa u Splitu

SPLITSKI HDZ traži izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća kako bi se raspravilo o odgovornosti Grada za sve što se događalo posljednjih tjedan dana. Imaju potpise i oporbenih vijećnika, SDP- a, HNS-a i Luke Roguljića, potvrdio je Indexu Mirko Ramljak, vijećnik HDZ-a.

"Tražimo izvanrednu sjednicu kako bi se utvrdilo tko je odgovoran za ovo što se događalo u Splitu. Sasvim je jasno da je netko zakazao, sada bi željeli utvrditi čija je to odgovornost te se postaviti sukladno utvrđenom", izjavio je za Index vijećnik Ramljak.

Nije samo da DORH traži izvješće...

"Premda se nevrijeme danima najavljivalo, gradske službe dočekale su ga potpuno nespremno što je za posljedicu imalo potpunu paralizu grada i više od 500 ozlijeđenih sugrađana. Zbog toga ćemo tražiti izvješća nadležnih službi o učinjenom i eventualnim propustima kako bi se spriječilo ponavljanje grešaka. Tražit ćemo odgovornost osoba i institucija koje nisu izvršile svoje zadaću i spriječile kaos i krvavi vikend, kako pojedini mediji nazivaju posljedice ovog snježnog nevremena u našem gradu", kazao nam je Ramljak.

Ako žele, mogu raspisati referendum za smjenu Keruma

Kako je Index već pisao, gradskim vijećnicima pruža se jedinstvena prilika da sruše Keruma. Naime, prema Zakonu o lokalnoj upravi, njih trećina može tražiti raspisivanje referenduma u slučaju velike štete koju je gradonačelnik prouzročio svojim (ne)radom. Za odluku im treba natpolovična većina, dakle 13 ruku, što bi čak i bilo ostvarivo da se svi slože, što dosad, međutim, nije bio slučaj.

Pročitajte više