Popodne stiže nevrijeme, civilna zaštita i DHMZ poslali upozorenje

Foto: Patrik Macek/Pixsell, DHMZ

Za danas popodne najavljeno je nevrijeme u središnjoj, sjevernoj i istočnoj Hrvatskoj.

Upozorenja su objavili civilna zaštita i DHMZ. Na snazi je narančasto upozorenje Meteoalarma. Prema prognozi, nevrijeme će stići iza podneva u neke dijelove, iza 14 sati do Zagreba, a u Slavoniju nakon 15 sati. Moguća su jaka grmljavinska nevremena praćena jakom kišom i tučom.

Prognoza po regijama za 21.5.2024.

Istočna Hrvatska

Prijepodne djelomice sunčano, na zapadu područja s malo kiše ili pljuskovima. Poslijepodne promjenjivo uz kišu i pljuskove s grmljavinom, pri čemu je moguće grmljavinsko nevrijeme. Vjetar umjeren, poslijepodne prolazno i jak jugoistočni, prema večeri u okretanju na jugozapadni i zatim u slabljenju. Najviša temperatura zraka između 24 i 28°C.

Središnja Hrvatska

Promjenjivo oblačno, povremeno uz kišu i lokalne pljuskove s grmljavinom, osobito u drugom dijelu dana, kad mogu biti izraženi uz obilnu oborinu i prolazno jak vjetar. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni, poslijepodne u okretanju na jugozapadni. Najviša temperatura zraka od 23 do 25°C.

Gorski kotar i Lika

Umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom, moguće i obilnijom, te pljuskovima s grmljavinom. Vjetar uglavnom umjeren jugozapadni i južni. Najviša temperatura zraka između 18 i 22°C.

Istra

Pretežno oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, mjestimice obilnim oborinama a mogući su i lokalni neverini. Krajem dana djelomično razvedravanje. Puhat će slabo do umjereno, ponegdje pojačano jugo, ujutro i istočni vjetar, poslijepodne slabo do umjereno jugo i jugozapadni vjetar. More će biti malo do umjereno valovito, na otvorenom i valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 19 do 21°C.

Sjeverni Jadran

Promjenjivo oblačno te vrlo nestabilno, povremeno kiša i pljuskovi s grmljavinom, lokalno izraženiji. Puhat će umjereno do jako jugo i južni vjetar, poslijepodne će okrenuti na umjeren jugozapadni i južni vjetar. Najviša temperatura zraka između 21 i 23°C.

Dalmacija

Promjenjivo oblačno i vrlo nestabilno, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom, osobito u unutrašnjosti, a pritom mogu biti i izraženiji. Najmanje kiše i najviše sunčanih razdoblja na krajnjem jugu. Puhat će umjereno i jako jugo, poslijepodne u okretanju na zapadni i jugozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka od 23 do 26°C.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.